Gå direkt till Nyheten (Nytt villaområde med förskola i Lovene-plan)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Nytt villaområde med förskola i Lovene-plan

Publicerad Tuesday, 20 September 2011, 18:11 av Björn Smitterberg

Fredrikskog kallas det område som kan innebära att Lovene växer. Det kan bli drygt 20 nya bostäder i området, som även har plats för en förskola om det skulle behövas.

Ett förslag till detaljplan har upprättats av Sofia Lilja, arkitekt MSA vid LINK Arkitektur. Skissen i artikeln är hämtad från planförslaget. Nu sökjer Fredrik Haraldsson, Lovene Gård, klartecken från Samhällsbyggnadsnämnden att gå vidare och sätta planen i verket. Först skall dock ett samråd ske men om det inte innebär några hinder kan det inom några månader bli klartecken för planen.

Området kommer att nås genom att det befintliga gatunätet i Lovene utnyttjas, möjligen kan en utbyggnad av bredda Lovene Mellbygatan bli aktuell. Den ägs av en förening. Längs järnvägen skapas en bullervall. Bilden nedan är klickbar till större format.