Gå direkt till Nyheten (Dansare från Lidköping i VM-tävlingar)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Dansare från Lidköping i VM-tävlingar

Publicerad Wednesday, 21 September 2011, 11:11 av Redaktionen

Discodansare från Helens Dansskola i Lidköping har i fyra dagar deltagit i VM-tävlingar i Bochum, Tyskland.

Omkring 2.000 dansare från hela världen samlades under den gångna helgen i Ruhr Congresse Hall i Bochum, Tyskland för att göra upp om VM-titlar i disco-tävlingsdans.

Fem dansare från Helens Dansskola i Lidköping var uttagna i det svenska laget: Filip Jonsson, Hedvig Simme, Stina Ryman Karlsson, Rebecka Rundkvist och Amanda Holgersson.

Dansarna från Lidköping har tränat under sommaren och under de två senaste veckorna intensivt finslipat detaljer tillsammans med sin tränare Emma Kvanth.

Först ut var Hedvig Simme 15, som var uttagen att tävla både i singel – och pardisco. Hedvig kom 3:a på SM i våras och internationellt tävlar hon i juniorklassen upp till 16 år och placerade sig här på plats 60 av 74 dansare.

Filip Jonsson 14, som är regerande svensk mästare i sin åldersklass var näste dansare ut i den stora kongresshallen. Filip tävlar även han i juniorklassen för killar upp till 16 år och placerade sig på 16:e plats av 20 dansare.

Konkurrensen är hård och det gäller att synas på dansgolvet bland många andra duktiga dansare.

På lördagen startade pardiscon då det var dags för Rebecka Rundkvist och Amanda Holgersson, båda 14, att debutera i internationella sammanhang.

Paret Rundkvist/Holgersson är rankade 5:a i Sverige, även de tävlar i juniorklassen upp till 16 år och gjorde en bra insats och tog sig vidare. Det räckte inte till nästa omgång men de placerade sig på plats 29 av 68 dansare.

Hedvig Simme, 15, och Stina Ryman Karlsson, 17, dansade pardisco i vuxen klassen sista dagen. De är rankade 7:a i Sverige. Även de fick dansa två omgångar och placerade sig på plats 37 av 49 dansare.

Väl hemma i Lidköping igen är dansarna nöjda med sin insats. Framför allt har de motiverats att fortsätta att träna och lära sig nytt efter att fått möjligheten att se och tävla mot världens bästa disco-dansare