Gå direkt till Nyheten (9 av 10 elever kunde söka till gymnasiet)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

9 av 10 elever kunde söka till gymnasiet

Publicerad Wednesday, 21 September 2011, 14:01 av Björn Smitterberg

Även om det nu är läsåret 2011-12 som pågår så har i dag statistiken för 2009-10 presenterats och diskuterats av skolpolitiker i Lidköping. Statistiken visar kvaliteten på vad skolan levererar – om man nu skall använda ett sådant uttryck när det gäller lärande.

Jämfört med nationell nivå var Lidköpingsskolorna bättre på att ge eleverna möjlighet att söka till gymnasiernas nationella program än riksgenomsnitt. 89,4 procent av de 492 eleverna fick kunskaper som gav dem rätt att söka till gymnasiet. I landet som helhet var andelen drygt en procent lägre.

Samtidigt har dock meritvärdet i Lidköping varit sämre än riksgenomsnittet.

– Lite ledsamt är det att meritvärdet minskat, men vi är glada över att fler är behöriga till gymnasiet, säger förvaltningschefen vid Barn & Skola Johan Olofson.

I ett par år har Lidköpings kommun drivit ett utvecklingsarbete av grundskoleverksamheten. Mätningarna till statistiken nu visar att elever i tredje årskursen – de första som fått del av utvecklingsarbetet – har bättre resultat än tidigare.

Det finns en rad olika uppgifter i den här kvalitetsmätningen – men allt är inte lätt att tolka.