Gå direkt till Nyheten (Gun-Britt Larsson – produktiv konstnär ställer ut)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 13 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Gun-Britt Larsson – produktiv konstnär ställer ut

Publicerad Thursday, 22 September 2011, 15:40 av Björn Smitterberg

På lördag är det vernissage i Stadshusets foajé igen – denna gång är det Skövdekonstnären Gun-Britt Larsson som ställer ut. I dag arbetade hon med att hänga sitt material och förbereda utställningen. Det blir säkert en ganska fin utställning – det är många bra tavlor om hängs.

Lokalen är faktiskt inte helt enkel att använda för konstnärer. Att hänga tavlor mot fönster är inte så enkelt – det är lätt att ljuset faller fel. Gun-Britt Larsson gör dock vad hon kan. Det var ett omfattande material hon tog med till Lidköping. Och det hon hade med sig i dag är för mycket för att få plats.

– Men jag måste ha lite material att grubbla över.

Gun-Britt Larsson är produktiv. Hon arbetar i flera medier – såväl akvarell som grafik. Hon är även verksam vid Skaraborgs Grafikverkstad i Skövde. Imponerande är ett par ovanligt stora akvareller som lockar fantasin med alla sina detaljer. Motiven är från skogen och har tagit mycket lång tid att förverkliga.

– Men jag jobbar ganska länge med mina grafiska verk också, och trycker upp flera av dem, säger Gun-Britt Larsson, som säger att även om hon visar tålighet i sina verk så är hon otålig att börja med något nytt.