Gå direkt till Nyheten (Är det så trevligt i Niceville? Se filmen på Folkan)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 13 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Är det så trevligt i Niceville? Se filmen på Folkan

Publicerad Friday, 23 September 2011, 10:43 av Redaktionen

Det är en film om 1960-talets förhållande mellan den färgade hemhjälpen och den vita familjen i Mississippi som skildras i filmen Niceville. Den har premiär på Folkan i Lidköping i kväll – liksom på flera andra biografer i Sverige.

Filmen bygger på en bästsäljande bok skriven av Kathryn Stocket och den beskriver relationerna mellan främst tre kvinnor – även om filmen myllrar av kvinnoroller. Enligt flera kritiker når inte filmen upp till samma klass som boken, men får ändå ett medelbetyg av svenska kritiker.

I filmen är det ett lagförslag som är grunden för historien – alla vita hushåll skall ha en särskild toalett på gården åt de färgade anställda. Skådespelarna får mycket beröm för insatserna, men några kritiker tycker att filmen är lite väl lång 2 timmar och 26 minuter.

På Folkan rullar även Jägarna 2 vidare liksom Zookeeper. I helgen är det Smurfarna och Bilar 2 som lockar de yngre.