Gå direkt till Nyheten (Gjorde skäl för sitt smeknamn…)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Gjorde skäl för sitt smeknamn…

Publicerad Sunday, 25 September 2011, 13:49 av Björn Smitterberg

I dag har en stor del av Stenportsgatan fått värmeslingor. Det är delen som troligen kommer att få namnet Stenportsplatsen som i stor utsträckning bearbetas i dag när trängseln på gatan är som minst. Arbetet har varit intensivt på Stenportsgatan – och det som sinkat är att vid arbetena har tidigare – odokumenterade grävningar – hittats.

De oväntade spåren från tidigare ledningar och rör har undersökts innan arbetet gått vidare. 10 november skall allt vara klart. Redan nu kan man se var träden skall ställas och även den nya statyn. Nya belysningsstolpar skall också upp och Stenportsplatsen utlovas bli en väldigt ljus del av gatan.

Många kommer förbi, frågar och byter några ord. Men att det pratats bort  arbetstid – det håller gänget på platsen inte med om. Den 10 november skall Stenportsplatsen vara klar med stenläggningar, skulptur och växtlighet.

Ett smeknamn på platsen som Lidköpingsnytts redaktör hört ett par gånger är Röda torget – eftersom Folkets Hus ligger här. Med de röda värmerör som läggs i dig gör platsen skäl för sitt smeknamn.Det officiella namnet, Stenportsplatsen, kommer troligen att beslutas de närmaste veckorna.

Det är 1.500 kvadratmeter som nu görs i ordning, nästan sju kilometer rör läggs, och det är nästan lika långt som hittills lagts i Stenportsgartan. När allt är klart kommer det alltså att vara närmare 2 mil värmeledning i gatan.

En av frågorna som ställts är hur man ska klara att gräva upp gatan om det blir exempelvis en skada på en vattenledning. Svaret  är att det finns teknik som tillåter att man gräver av värmerören och reparerar dom efteråt.

4 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Jorgen_Oberoende_liberal
Gäst
Jorgen_Oberoende_liberal
25 September, 2011 01:11

Stenportsplatsen är helt fel!

I Lidköping har vi av tradition gott om platser som kallas torg alltså bör vi hålla på traditionen och kalla platsen Stenportstorget!

Förstår inte logiken med plats? Vem har kommit på det? Kan inte vara en riktig Lidköpingsbo utan någon inflyttad?

Redaktören
Gäst
Redaktören
25 September, 2011 01:52

Inte jag. /red

erik_lisch
Gäst
erik_lisch
25 September, 2011 02:28

Blir lite nyfiken på vem statyn föreställa. Hedvall? Mikael Arvidsson? Bröderna Djup? ;P

erik_lisch
Gäst
erik_lisch
25 September, 2011 09:57
Svarar  erik_lisch

“SKA föreställa” ska det naturligtvis stå. Pinsam korrekturmiss.