Gå direkt till Nyheten (Seriepremiär i Lidköping för IBK-damer)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Seriepremiär i Lidköping för IBK-damer

Publicerad Sunday, 25 September 2011, 19:48 av Redaktionen

I morgon, måndag, så har IBK Lidköpings damer seriepremiär i division 2.
Och premiären äger rum hemma i Lidköping. Motståndarna är Borås IBF. Tuffaste tänkbara motståndet direkt alltså.

Borås slutade nämligen tvåa i serien förra säsongen och var endast två poäng från att få kvala till division 1. IBK Lidköping slutade på tredje plats men var hela sju poäng efter Borås.

Finns det då något som talar för att IBK Lidköping kan vara med och utmana om de två första placeringarna denna säsong?

Ja, det gör det faktiskt. Det är väl främst tre saker som talar för att man skall kunna vara med och slåss om de två första platserna. Det första är att man har fått en ny tränare i form av Daniel ”Dojjan” Johansson.

Daniel som sitter inne med mycket innebandykunskap efter över tio säsonger som spelare i IBK Lidköpings A-lag. Det andra är att fjolårs truppen är så gott som intakt. En spelare har lämnat på grund av studier men i Sandra Knookala, senast i Göteborgs IBF, så har man hittat en ersättare. Och till sist så har man, i motsatt till många andra lag, ett lovande flicklag som plantskola. De vann den högsta flickserien i fjol och nu så står redan några stycken och knackar på dörren till A-laget. Daniel själv säger att det är ett ungt och utvecklingsbart lag som det ska bli intressant att jobba med. Och målet, ja det är minst en topp tre position.

Kommer då Daniel Johansson att bli den tränare som lyckas få IBK Lidköpings damer att slåss om en kvalplats till division 1 eller till och med ta laget upp i ettan? Ja han har alla förutsättningar som krävs för det. Daniel sitter inne med rutin från allsvenskt spel på herrsidan och vet vad som krävs om laget skall utvecklas och bli bättre. Han har modet som krävs för att ta de beslut som ibland kan vara obekväma att ta och han har en bra trupp att jobba med. Samtidigt som han har lovande spelare som kommer underifrån och som blir viktiga för de kommande åren. Så kunnandet finns hos tränaren och han har material att jobba med så det blir en mycket spännande säsong som IBK Lidköpings damer går tillmötes.

Måndagen den 26 september så är det alltså seriepremiär i Idrottens Hus. Matchen startar kl. 19.45 och motståndarna är det tippade topplaget Borås IBF. Missa inte detta utan var med från start och stötta tjejerna.

– Håkan Svensson