Gå direkt till Nyheten (Bygger ny inomhushall för boule i Norra Härene)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Bygger ny inomhushall för boule i Norra Härene

Publicerad Monday, 26 September 2011, 15:12 av Björn Smitterberg

Medan gubbarna bygger nya banor i källaren i bygdegården spelar damerna boule på utomhusbanorna – vädret i dag är förträffligt för utomhusspel på de banorna. Men boulespelet göer pensionärerna i SPF i Norra Härene så mycket att de vill inte ha uppehåll över vintern.

– Vi vill fortsätta att spela. Varje gång jag spelar möter jag tolv personer – flera av dem är helt nya ansikten. När jag går runt i Lidköping på gatorna möter jag numer folk jag känner – för vi har spelat boule tillsammans, säger Mats Johansson – en av “gubbarena” som bygger banor i bygdegårdens källare.

– Det är inte bara ett spel, det är socialt viktigt för oss med boule.

Anders Johansson är vice ordförande i bygdegårdsföreningen i Norra Härene, och säger att det här blir en bra affär för bygdegårdsföreningen.

– Vi står för materialet, pensionärsföreningen gör hela jobbet.

Spelarna betalar sedan en liten avgift varje gång de använder lokalen i bygdegården.

– Vi har tidigare haft en förening som spelat pingis här i källarlokalen, men den föreningen är nedlagd, säger Anders Johansson – så det här är utmärkt för alla parter.

På källargolvet längs nu ett speciellt betonglim och ovanpå det en särskild grusblandning. Detta stampas hårt och blir underlaget för ett par centimeter fint malet grus. Sedan är inomhusbanorna i Norra Härene klara för användning.

De som arbetade på platsen i dag – förutom de ovan nämnda var Rune Gustavsson – som även kom med förslaget att bygga banor i bygdegårdens källare, Thore Arthursson, Bertil Karlsson, Lars Rundqvist, Ingemar Karlsson och Olle Johansson. Ute i det fina vädret pågick spelet.