Gå direkt till Nyheten (Storseger för IBK:s damer i premiären)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Storseger för IBK:s damer i premiären

Publicerad Tuesday, 27 September 2011, 07:11 av Redaktionen

Det blev till slut en förkrossande storseger för IBK Lidköpings damer i premiären av division 2.
Slutresultatet skrevs till hela 10-1 efter periodsiffrorna (3-0, 1-0, 6-1). Motståndet stod fjolårets serietvåa Borås IBF för.

Men det var ett skadeskjutet Borås som kom till match. Med endast nio utespelare så hade man givetvis inte orken för att hänga med ett hemmalag som pumpade på med tre kedjor hela matchen igenom.

Målskyttet inleddes i matchens sjätte minut då Ellen Svensson höll sig framme på en retur och petade in 1-0. Fem minuter senare så klarade hemmalaget av ett Boxplay och styrkta av det så ökade man på ledningen innan pausvilan genom mål från Erica Andersson och Rebecka Valdemarsson.

Det hjälpte inte hur mycket Boråsförsvaret än pekade och dirigerade sina styrkor. Hemmalaget var ostoppbara i seriepremiären och  vann med hela 10-1.

Andra perioden blev en transportsträcka som innehöll endast ett mål, gjort av Charlotte Ahlstrand. Annars så var det IBK:s målvakt Erika Lennartsson som drog blickarna till sig efter ett flertal fina räddningar.

I den tredje perioden så spelade lagen var sitt Power Play utan resultat. Men det blev ändå proppen ur för hemmalaget i den tredje perioden. Lidköping vann perioden med hela 6-1. Flertalet av målen föregicks av mycket fint spel. Var sina mål gjorde systrarna Ebba och Anna Lidholm. Amanda Reinhardt hittade rätt två gånger och Rebecka Valdemarson och Erica Anderson gjorde var sitt vilket innebar två mål var i matchen från deras klubbor.

Pris till matchens lirare gick till Charlotte Ahlstrand.

IBK Lidköping fick alltså en alldeles utmärkt start på säsongen. Och att Lidköpingslagets tränare Daniel Johansson valde ligga på och pressa med tre kedjor matchen igenom visade sig vara en klok strategi. Det kommer att ge resultat i många matcher framöver då man snabbt springer slut på bränslet på färre spelare. Borås visade i matchen hur det går till. Här näst så väntar bortamatch på lördag mot Tranemo IBK innan det åter är dags för hemmamatch igen, söndagen den 9 september då Halna kommer på besök.

Publiken uppgick till hela 116 personer vilka alla givetvis är hjärtligt välkomna tillbaka.

– Håkan Svensson