Gå direkt till Nyheten (Debatt: Årets tack)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 07 December 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Debatt: Årets tack

Publicerad Saturday, 31 December 2011, 08:18 av Redaktionen

Debatt: Ove N:s traditionella tack till regeringen – tolkat med hans egna ögon. Det är en insänd debattartikel och Ove Nordström står själv för innehållet. Tack för 2011!

Tack Alliansregeringen för fortsatt ”mer än” massarbetslöshet, det var ju massarbetslöshet som rådde redan 2006 enligt er, och nu är den ännu högre. Men ni är ju bara inne på ert sjätte år snart.

Tack för den fortsatt höga ungdomsarbetslösheten, mer än var fjärde ung är arbetslös. Arbetslinjen är verkligen lyckad!

Tack för att ni samtidigt försvårat vidare studier för denna grupp. Och skulle de komma in så har de ju ändå knappast någon möjlighet att få boende. Att bygga studentbostäder till rimliga priser är ju knappast regeringens ansvar, sånt skall ju marknaden sköta om välfärden fortsatt skall omfatta alla, eller?

Tack för att ni fortsatt förtidspensionerar mängder med unga. Detta var väl vad ni gick till val på 2006?

Tack för FAS3 och övriga åtgärder som ni kallade RIKTIGA JOBB i valrörelsen. Nu vet vi precis vad ni menade. 10 arbetslösa ger 50 000 till en oseriös sk arbetsgivare och 5000 till var och en av de arbetslösa.

Tack för att ni fortsatt vägrar göra något åt den ”sjuka” sjukförsäkringen trots att riksdagen ålagt er detta. Att bli utförsäkrad leder ju ofelbart till ett snabbt tillfrisknande. Annars hade väl aldrig KD lagt sig platt i frågan? De hade ju möjlighet att avgöra denna fråga i riksdagen.,

Tack för att ni äntligen lyckades få Saab i konkurs. Ni kämpade ju både länge och väl genom att skylla på EIB och att det inte gick att få tag i dem, trots att Anders Borg sitter i styrelsen. Men nu är väl det problemet borta som sagt.

Tack för att ni främjar Carl Bildts affärsrelationer framför två enskilda journalister när de försöker påvisa de missförhållanden Carl Bildts affärsrelationer lett till. Ska man bryta mot lagen måste man ju ha lagen med sig.

Tack för att ni fortsatt inför fler och mer långtgående övervakningslagar, det är väl för ”frihetens” fromma? Se på Syrien, de fick ju köpa mer elektronik tack vare er insats i EU så de kunde spåra fler oppositionella.

Tack för att ni värnar valfriheten genom att låta Carema ingå som sakkunniga i vårdfrågor i regeringsarbetet.

Tack för att ni fortsatt värnar om valhemligheten, ingen bör väl få reda på om Carema gett Moderaterna partibidrag. Demokrati skall väl vara på de styrandes villkor.

Tack för att ni sen utsåg en hög Carema-chef till generaldirektör, detta stör ju knappast allmänintresset.

Tack för att ni säger er vara okunniga om riskkapitalisternas sätt att undgå skatt, trots att expertisen säger att det är allmänt vedertaget och ett sätt för regeringen att locka hit utländska investeringar.

Tack för att ni fortfarande inte ställer krav på EU angående svenska kollektivavtal i Sverige. Det är ju enklare att bara betala pengar till EU stöd och påstå att man värnar den svenska modellen.

Tack för att ni inte bryr er om EU:s kritik mot visstidsmissbruket. EU regler som är till gagn för löntagarna är väl inget att bry sig om.

Tack för att ni inte längre bryr er om de ökande co2 utsläppen, ni säger ju att vi redan är ”bäst i Europa”. Att vi gått från plats 5 till 34 i statistiken måste ju vara fel.

Tack för att ni fortsatt motarbetar löntagarintressen i de beslutande organen i EU. Att utländska bemanningsföretag ersätter svenska arbetare är ju knappast ert ansvar. Ni har ju trots allt redan försämrat a-kassan för att höja motivationen här hemma.

Tack för att ni fortfarande inte har gjort något åt alla de orimliga bonus och pensions förmånerna.  100 miljoner till en VD är ju bara 400 års arbetsinkomst för en löntagare. Ni vill ju hålla ihop Sverige.

Tack för alla fortsatta avregleringar, den senaste är Bilprovningen. Något som visat sig så framgångsrikt för några få, kan ju inte vara fel för alla andra heller? Dyrare el, medicin, vanvård, flumskola och dyrare bilprovning är ju vad folket ropat efter. Vinsterna hamnar ju i skatteparadis och det berikar ju Sverige.

Tack för att ni tar ansvar för statens finanser genom att svälta kommuner och landsting och samtidigt fortsätta vältra över nya kostnader på desamma. Deras ansvarsproblem är ju knappast era.

Tack för att ni fortsatt ökar den relativa fattigdomen i Sverige. Hålla ihop landet var det ja.

Tack för att ni fortsatt ökar också den relativa barnfattigdomen. Ju fler fattiga barn, ju fler som kan hålla ihop.

Tack för att ni fortsätter att öka klyftorna i landet trots att all internationell expertis visar att motsatsen leder till ett bättre samhälle för alla. Er lösning var ju istället fler poliser, men har det blivit bättre?

Gott nytt år!
Ove Nordström (V)

12 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Roland Enström
Gäst
1 January, 2012 09:32

Du har så rätt ! Äntligen en person som genomskådat vårt så kallade nya arbetarparti

erik_lisch
Gäst
erik_lisch
1 January, 2012 02:05

Hoppas att 2012 blir året då människor även i Sverige börjar organisera sig och går ut på gatorna och protesterar mot regeringens politik. Naiv förhoppning kanske, men det är nödvändigt om det ska bli någon ordning på det här landet.

9969
Gäst
9969
2 January, 2012 10:31
Svarar  erik_lisch

Tror det kvittar vilket parti som regerar(för utom SD) det här landet är kört. Skottlossning,bränder,mord,våldtäkter,åldringsrån,gängbråk,inbrott, hedersmord mm är vardagsmat. Och ingen jävel verkar bry sig eller vågar skriva om eländet! 

janne59
Gäst
janne59
2 January, 2012 03:47
Svarar  9969

SD både bryr sig, och skriver om eländet, men så är dom också utfrysta.
Det är väl priset man får betala om man har obekväma åsikter.

Guest
Gäst
Guest
1 January, 2012 06:14

Människor?
Det blir väl du, Ove och Sven Wolter.
Lycka till:-(

erik_lisch
Gäst
erik_lisch
1 January, 2012 07:24
Svarar  Guest

Så du tror att vi tre är de enda som är missnöjda? Grattis, du har en verklighetsuppfattning i klass med Khadaffis :P

Guest
Gäst
Guest
2 January, 2012 09:16
Svarar  erik_lisch

Bättre att ha en verklighetsuppfattning än ingen alls.

erik_lisch
Gäst
erik_lisch
2 January, 2012 12:04
Svarar  Guest

Det är sant. Men att dela världsuppfattning med förmågor som Khadaffi och Bagdad Bob är inte mycket att skryta om.

Agust Vråk
Gäst
Agust Vråk
2 January, 2012 08:02
Svarar  Guest

Du glömde Kim Jong-Un

Danne Dyckert & K H
Gäst
Danne Dyckert & K H
2 January, 2012 01:41

Är det inte bättre du kommer med egna konkreta förslag Ove?
Gnäll blir rätt tråkigt å höra på till slut…..

Agust Vråk
Gäst
Agust Vråk
2 January, 2012 08:00

Sista utskicket från Politbyrån avklarat? Skämt åsido, att du bara orkar.

fxr87
Gäst
fxr87
2 January, 2012 04:40
Svarar  Agust Vråk

det är gött att nån orkar.