Gå direkt till Nyheten (Bibliotekschefen vill ha konsthall vid nya biblioteket)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 07 December 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Bibliotekschefen vill ha konsthall vid nya biblioteket

Publicerad Tuesday, 03 January 2012, 12:29 av Björn Smitterberg

– Jag har sett att Konstföreningen inte vill flytta med till nya biblioteket på Stenportsgatan, men jag tror inte sista ordet är sagt, säger bibliotekschefen i Lidköping, Tobias Bengtsson.

– Att arbeta vägg i vägg med en konsthall skulle tillföra såväl biblioteket som konsthallen mycket. Vi skulle kunna samordna vissa saker.
Men invändningen är att konstföreningen som nu har sin Konsthall på Källaregatan är rädd för att utställningslokalen i biblioteket i stället blir ett forum som tränger bort konsten.

Läs om Konstföreningens beslut – klicka här.

– Så är det inte alls – andra utställningar får i så fall visas inne i bibliotekslokalerna. Konsthallen i det nya Stadsbiblioteket blir en avskild del men ändå med sådan närhet att samarbeten blir en utmärkt möjlighet, säger Tobias Bengtsson.

Studieförbunden får utökade möjligheter att lägga verksamhet till det nya biblioteket. Det blir flera utrymmen för samlingar i olika grupper – inte minst är det släktforskning som vuxit den senaste tiden. Enligt Lillemor Holgersson på Studieförbundet Vuxenskolan har intresset näranog exploderat senaste tiden – och här är Stadsbiblioteket en plats med tillgång till bl a datorprogram.