Gå direkt till Nyheten (Vårterminen har börjat – på biblioteket)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 07 December 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Vårterminen har börjat – på biblioteket

Publicerad Tuesday, 03 January 2012, 13:31 av Björn Smitterberg

Medan många ännu har jullov presenterade biblioteket sin vårtermin i dag. Det blir mer verksamhet – och bredare. Författarmöten, historieberättare, skrivarstugor och bio. Men bara i vår – i höst väntar flytten till nya lokaler och då blir det ingen programverksamhet i Lidköpingsbiblioteket. Då är det landsbygdsbiblioteken som får locka stadsborna.

Halvåtta hos mig är ett populärt program i TV. På biblioteket handlar det om onsdagar halvåtta. Åtminstone när det gäller vuxenverksamheten. För här finns ju även barnverksamhet som växer med bl a teater, sagostunder och mysiga fredagar för femåringar.

– Vi har börjat med en särskild satsning på femåringarna, vi bjuder in från förskolorna och det har blivit succé, säger Lena Olsson-Zylberstein som ansvarar för barnbiblioteket. Men det gäller bara inbjudna, för jag måste ju veta i förväg hur många bullar jag ska baka…

De mysiga fredagarna kan handla om berättelser, känslor och mycket annat. Läs mer om barnverksamheten – klicka här.

Även för vuxna, halvåtta på onsdagar, blir det ett rikt utbud med ganska stor koppling till Lidköping. Bl a ägnas en kväll åt stadens broar och andra sätt att ta sig över till andra sidan älven. Journalisten och författaren Sven-Olof Ahlberg har skrivit en hel bok om broar och han kommer att berätta om hur man tagit sig över Lidan.

Släktforskarna får en specialkväll med Ted Rosvall, känd från släktforskningsprogrammen i TV bl a. Han skall berätta om hur han själv forskat om en man som försvann.

Så blir det förstås författarkvällar. Lidköpingsförfattaren Anita Gustavsson inleder vårens program redan på onsdag i nästa vecka – den 11 januari. Hon är just nu aktuell med en bok om en skandal som utspelar sig på 1700-talet.

En berättarkväll blir det om kärlek – förhoppningen är att många ska medverka med berättelser. Detsamma gäller humorkvällen. Det finns gott om historier att berätta.

Dialekter handlar en kväll om.

Så blir det biblioteksbio, men de går inte på onsdagar utan vid fyra tillfällen under vårens torsdagar. Här handlar det om film som publiken valt ut – först ut är thrillern Den tredje mannen.

Läs om hela biblioteksprogrammet – klicka här.