Gå direkt till Nyheten (Skara kommun har öppnat stöd efter bombhotet)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 29 November 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Skara kommun har öppnat stöd efter bombhotet

Publicerad Sunday, 08 January 2012, 19:02 av Redaktionen

I ett pressmeddelande i kväll meddelar Skara kommun att den aktiverat sin så kallade Posomgrupp – en grupp för stöd till drabbade och oroliga.

Med anledning av bombhotet i Skara tidigt på söndagmorgonen har kommunens Posom-grupp öppnat en telefonlinje med telefonnummer 0511-329 96. Dit kan du ringa om du vill prata med någon om det som hänt. Telefonnumret går till en telefonsvarare, där du uppger ditt namn och telefonnummer. Du blir sedan uppringd. Linjen kommer vara öppen i tre dygn.

Det skriver Skara kommun och hänvisar till polisens information om vad som hänt.

– De evakuerade personerna kördes till Frejan där de bjöds på frukost. Under förmiddagen kunde de återvänta till sina hem. Polisen bedömer läget i Skara just nu som lugnt och säkert. Bland de evakuerade fanns fem personer med vårdbehov. De fick hjälp av sin ordinarie vårdpersonal med evakueringen.

Under söndagseftermiddagen bjöds samtliga evakuerade till ett möte med polis och räddningstjänst på Frejan. Där berättade Lars Bäckdal och Hans-Åke Brättorp från Skarapolisen om nattens insats. De personer från nattpatrullen som hjälpt till med evakueringen var också på plats och berättade att allt gått lugnt till och att de fått tydliga instruktioner.

Bombteknikerna arbetar nu med att analysera vad som fanns i lådan, och polisen med att spåra personen som ligger bakom hotet.