Gå direkt till Nyheten (Folkan: Premiär för den nye Hamilton)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 05 December 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Folkan: Premiär för den nye Hamilton

Publicerad Friday, 13 January 2012, 11:05 av Redaktionen

Nu är Mikael Persbrant i huvudrollen som den svenske agenten Carl Hamilton. Det är 13 år sedan om det senast gjordes en Hamiltonfilm, och även den här har manusskribenterna betarbetat tidigare. I nationens intresse har dock anpassats lite till mer nutida terrorism och handlar nu vapensmuggling.

Filmen har fått en tvåa på en femgradig skala av filmkritiker som sett filmen i förgrunden. Det anses vara ett gott hantverk som regissören Kathrine Windfeld skapat med hjälp av en rad duktiga stuntmen och skådespelare. Men ändå är det vissa brister.

Trots det relativt låga betyget påpekas att filmen är underhållande. Bl a anses Mikael Persbrant vara lite överexponerad – hans attityd han har i de flesta filmer har blivit lite för mycket. Jämfört med tidigare anses filmen ha blivit råare, men hårda slagsmål och mer dödande än tidigare. Men ändå måste konstateras att det åter är en intressant svensk film som går upp.

Folkan fortsätter också att visa julfilmerna. Det är Stig Helmer Story, Sherlock Holmes 2  och The girl with the Dragon Tattoo. För de yngre rullar Alvin och Gänget 3 vidare.