Gå direkt till Nyheten (I dag hämtas Räddningstjänstens nya båt)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 07 December 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

I dag hämtas Räddningstjänstens nya båt

Publicerad Friday, 13 January 2012, 11:38 av Björn Smitterberg

I dag hämtar Räddningstjänsten i Västra Skaraborg den nya räddningsbåt och utryckningsbåt som skall ersätta en tidigare på brandstationen i Lidköping. Båten står på trailer och skall snabbt kunna sjösättas på olika platser. Dels för sjöräddningsinsatser, men även vid miljöskyddsinsatser och inte minst bränder på öar.

– Vi behöver byta den gamla, dess motor börjar krångla och den är inte så sjösäker som vi vill att en båt med det här användningsområdet skall vara, säger Fredrik Linusson, chef för räddningstjänsten.

Båten är till för insatser i alla de fyra kommuner som ingår i Räddningstjänsten Västra Skaraborg. Avsikten var att skaffa en båt för över en miljon kronor om ett par år – men av en händelse hittades på internet en båt av just den typ som sökts. Den var utlagd på nätet av en mäklare som säljer den för Sjöfartsverkets räkning. Båten har hittills funnits i Vänersborg. Priset är en halv miljon kronor.

I sammanhanget har ryktats att båten varit till salu på sajten Blocket – men den uppgiften är inte riktig.