Gå direkt till Nyheten (Lanserar banktjänster för tonåringar)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 07 December 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Lanserar banktjänster för tonåringar

Publicerad Monday, 16 January 2012, 11:24 av Redaktionen

Länsförsäkringar Skaraborg lanserar idag ett förbättrat ungdomskonto med kort för ungdomar i åldern 12 till 17 år. Med kortet kan de betala i butik och på internet samt ta ut kontanter. Färsk statistik visar samtidigt att ungdomar med kort i Länsförsäkringars bank idag gör 70 procent fler betalningar med kort än för fyra år sedan. Detta medan antalet uttag ur bankomater successivt minskat under samma period.

Ungdomarna får med det nya ungdomskontot tillgång till Internettjänster, telefonbanken samt mobila tjänster och de kan också öppna sparkonto och göra överföringar mellan sina egna konton. Har de en iPhone eller Android telefon kan de dessutom ladda ned Länsförsäkringars app där de enkelt kan hålla koll på sina inköp och saldo.