Gå direkt till Nyheten (Läs till redovisningsekonom i Lidköping)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 29 November 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Läs till redovisningsekonom i Lidköping

Publicerad Wednesday, 25 January 2012, 09:32 av Redaktionen

Hösten 2012 startar en helt ny yrkeshögskoleutbildning till Redovisningsekonom i Lidköping med TUC Yrkeshögskola som huvudman. Lidköpingsnytt har tidigare berättat att utbildningen fått godkänt av den nya myndigheten för yrkeshögskolor (Yh).

TUC Yrkeshögskola har under de senaste åren haft ett nära samarbete med Campus Lidköping, samt med olika företag och organisationer i Lidköping. Dessa samarbeten har resulterat i att Yh-utbildningen företagssäljare startade hösten 2011, och nu är ännu en utbildning beviljad av Myndigheten för Yrkeshögskolan; redovisningsekonom.

– Det känns oerhört glädjande att vi fick ett sådant positivt gensvar på våra ansökningar, högre än genomsnittet, vilket också känns som ett bevis på att vi levererar både utbildningar och ansökningar som håller hög kvalitet. Det känns också fantastiskt roligt att få utöka vår verksamhet i Lidköping, genom vårt lyckade samarbete med Campus Lidköping, med ännu en utbildning, säger Carin Magg, utbildningschef på TUC Yrkeshögskola.

Redovisningsekonomen har en viktig roll då ekonomi är en central del i varje företag och organisation. Redovisningsekonom är ett brett yrke med varierande arbetsuppgifter som kräver en helhetssyn på ekonomi, och färdigheter inom allt från redovisning till lönehantering. Utbildningen är högt efterfrågad av branschen då det råder brist på redovisningsekonomer.

Bland företagen som står bakom utbildningen finns bl a Gunnar Dafgårds AB, PWC, Lidköpings Kommun och Apex Tool Group AB.

Nu påbörjas ett intensivt arbete med att förbereda för utbildningsstarten, och för att marknadsföra både denna utbildning och utbildningen företagssäljare som startar åter till hösten.

Pressmeddelande

– – –

TUC är en förkortning som bygger på företagets ursprung – Tranås Utbildnings Centrum. Det startades 1989 som en kommunal utbildning och har därefter utvecklats. Tranås kommun sålde verksamheten 2010 och TUC är nu en helt privat driven verksamhet. /red