Gå direkt till Nyheten (Anette Stillner har ett mjukvaruföretag; Ull)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 04 December 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Anette Stillner har ett mjukvaruföretag; Ull

Publicerad Thursday, 26 January 2012, 12:00 av Björn Smitterberg

Anette Stillner är en av företagarna i Rörstrand Centrum och hon driver ett verkligt mjukvaruföretag – hennes varor består enbart av ull.
– Framför allt är det nordisk ull men vissa sorter måste importeras – exempelvis alpacka från Bolivia.

Anette Stillners företag heter Nordiska Ullmärken och är återförsäljare främst i Sverige för olika tillverkare av stickade produkter. Det finns en hel del tillverkare.

– Jag har allt från strumpor till mössor, säger Anette Stillner. Jag har ännu inte hittat någon leverantör av underkläder, men det kommer säkert.

Anette Stillners företag har fått en del uppmärksamhet då hon tagit fram ursprungströjan som Villa BK hade – och den har nu sålts av bandyklubben till jul bl a. Snart börjar det säkert dyka upp åskådare med ursprungströjan på matcher.

– Annars är det förstås butiker som säljer det här. Jag uppvaktar och erbjuder butiksägare varorna. Det blir mycket besök i butikerna, för ägarna har inte tid att lämna sin butik. Några kedjor har jag talat med också – och då är processen ganska lång för att de skall bestämma sig för att ta in en ny produkt.

Massor av mässor blir det – för att hitta leverantörer och även för att hitta kunder. Kollektionen har förresten utökats till att gälla väskor i läder – med samma krav på hållbar produktion som det stickade. Allt stickat är heller inte kläder – nu lanser Anette Stillner även gosedjur av ull.

– Jag har bott i Norge ett tag och lade då märke till att barnen gärna hade stickade kläder när det är kallt. När jag själv fick barn började jag leta efter småföretagare som stickar och nu har jag en hel del. Jag levererar till omkring 40 företeag runt om i Sverige.

En huvudprincip är miljövänlighet i produktionen och även hållbar produktion. Det skall vara bra kvalitét på varorna också. Kläderna får inte börja noppa i förtid. I Lidköping finns hennes produkter hos bl a Preben och Annika Falk, men man kan även vända sig till Butiken på Landet i Hällekis och butiken för miljövänliga produkter i stationen i Hällekis.

Anette Stillner har mjuvaruföretag – och är småföretagare i dubbel bemärkelse. Företaget har cirka tio kvadratmeter i Rörstrand.

– Klart man önskar mer utrymme – men man får växa efter hand som man har råd, säger Anette Stillner.

www.nordiskaullmarken.se

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Glannman
Gäst
Glannman
26 January, 2012 11:57

Kul att fler satsar på ullens fantastiska egenskaper. Ännu roligare när folk satsar på nordisk ull. Det har blivit så omåttligt populärt med merinoull men jag vill hävda att vi har minst lika bra raser här i norden..

Mvh // johannes