Gå direkt till Nyheten (Annika Larsson ny sjukhuschef)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 07 December 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Annika Larsson ny sjukhuschef

Publicerad Monday, 30 January 2012, 17:24 av Redaktionen

Nu står det klart att det blir Annika Larsson som tar över stafettpinnen i vår, när Conny Andersson går i pension som områdeschef för Sjukhuset i Lidköping.

Det framgår av ett pressmeddelande från Skaraborgs sjukhus.

Annika Larsson, som bor i Låstad mellan Skövde och Mariestad och i grunden är ekonom, har erfarenhet både från chefs- och sjukhusvärlden samt från arbete med verksamhetsutveckling och forskning. Närmast kommer hon från en tjänst som Regiondirektör i Jönköpings län.

– Det känns väldigt roligt att få börja som områdeschef på Sjukhuset i Lidköping och få arbeta i en verksamhet som ligger mig så varmt om hjärtat, säger Annika Larsson.

Sjukvårdsverksamhet har på olika sätt och i olika omgångar återkommit i Annika Larssonss liv. Under åren 2007-2010 ingick hon i styrelsen för Skaraborgs Sjukhus, något som har bidragit till hennes intresse och vilja att fortsätta arbeta inom sjukhusvärlden. Sjukhusdirekör Birgitta Molin Mellander ser att Annika Larssons kompetens och breda erfarenhet kommer att bli en tillgång på Skaraborgs Sjukhus:

– Nu får Annika möta vår verksamhet ur ett lednings- och tjänstemannaperspektiv, säger Birgitta Molin Mellander. Jag är övertygad om att hon kommer att tillföra viktiga perspektiv i de utmaningar och den gemensamma kraftsamling vi står inför.

– Jag vill vara med och ta gemensamt ansvar för utvecklingen av Skaraborgs Sjukhus som helhet och självklart Sjukhuset i Lidköpings roll i den. Jag är väldigt engagerad och resultatinriktad i mitt ledarskap. Samtidigt tror och hoppas jag att jag ska kunna skapa delaktighet och att medarbetarna på Sjukhuset i Lidköping ska känna att jag sprider mycket positiv energi, säger Annika Larsson.

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
larl
Gäst
larl
30 January, 2012 10:45

Stort Grattis Annika. Jag är övertygad om att Sjukhuset i Lidköping får en stark ledare när du tillträder. Din forne kollega i sjukhusstyrelsen Leif Larsson