Gå direkt till Nyheten (Emma Tranströmer med sin fars poesi till Lidköping)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 04 December 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Emma Tranströmer med sin fars poesi till Lidköping

Publicerad Thursday, 02 February 2012, 18:34 av Redaktionen

Nobelpristagaren Tomas Tranströmer är en djupt musikalisk poet. Hans dikter handlar inte bara om musik, de är i sig själva musik. Vid Musik i S:t Nicolai kyrka i Lidköping på söndag får publiken möta Emma Tranströmer, sång, recitation, manus och David Härenstam, gitarr.

Det är en konsert under rubriken I god tro med tonsatta dikter av Emmas far, Tomas Tranströmer samt gitarrsolon, recitation och en berättelse som sätter fokus på existentiella frågor i nutiden.

Emma Tranströmers mångsidighet har fört henne in i många olika sammanhang. Hon har bl.a. uppträtt på konserthusen i Gävle och Västerås, gjort temaunderhållning åt Hjärnfonden, varit engagerad av Skottes Musikteater och turnerat med barnföreställningar och vuxenprogram på de mellansvenska länsmusikinstitutionerna. Ett av Emma Tranströmers signum är att inte ”bara” musicera utan även skrivna väl sammanhållna manus med en röd tråd som knyter ihop själva konserten. Hon har en förmåga att lyfta fram den tranströmska diktens sköra nyanser.

David Härenstam har efter avslutade musikstudier med en Advanced Diploma för professor John Mills vid Royal Welsh College of Music and Drama medverkat på många CD, radio och TV-inspelningar. Han har turnerat i Europa och Australien som solist och i olika ensembler. Hans breda repertoar sträcker från argentinsk tango, en klassisk duo med violinisten Nils-Erik Sparf till jazzmusik med egen trio.

Arrangörer är Lidköpings församling och Lidköpings konsertförening i samarbete med Cassetto Musik.