Gå direkt till Nyheten (Brottning: Drygt 150 anmälda till Vänercupen)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 07 December 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Brottning: Drygt 150 anmälda till Vänercupen

Publicerad Friday, 03 February 2012, 11:53 av Redaktionen

Drygt 150 unga brottare är anmälda till årets upplaga av Vänercupen som arrangeras på lördag i Idrottens hus. Arrangerande Lidköpings AS har 18 aktiva till start.

Vänercupen riktar sig på killsidan från knattar till juniorer och på flicksidan upp till 14 år. Matcherna kommer att med start klockan 11.00 gå på tre mattor i A-hallen och det blir några intensiva timmar innan avslutningen med finaler någon gång på eftermiddagen. Totalt är det närmare 40 klasser som ska avgöras.

LAS har profilerat tävlingen med ett antal kringaktiviteter som brottarna kan testa mellan matcherna. I år erbjuds brottning i sumodräkter, armbrytning på ett riktigt bord med instruktörer från Skövde Armsport och rörelsespel med X-box. Ett populärt inslag de senaste åren har varit när fem brottare tävlar om att slå flest krysstag på docka under en minut.

– Det är något vi tror vi är ensamma om. När krysstagstävlingen pågår avbryts alla matcher och det är imponerande hur duktiga ungdomarna är på det här tekniskt svåra kastet. Segraren brukar hinna med drygt 20 kast, alltså mer än ett kast var tredje sekund, säger LAS ordförande Peter Fredriksson.

Vänercupen är en ungdomstävling som under olika namn har arrangerats i Lidköping sedan 1940-talet.

Göran Berglund