Gå direkt till Nyheten (Butikstjuvar med rullstol gripna)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 29 November 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Butikstjuvar med rullstol gripna

Publicerad Friday, 03 February 2012, 07:22 av Björn Smitterberg

På torsdagen inträffade vid Lidl i Lidköping en ny stöld där en person i rullstol stal varor. Detta gav i förlängningen polisen sådana uppgifter att två personer nu är anhållna misstänkta dels för stölden vid Lidl men även den uppmärksammade stölden då två personer i rullstol avslöjades i Vara – men reste sig och sprang sin väg.

När en tjuv avslöjades vid Lidl på torsdagen ingrep en person som inte deltagit i stölden men som försökte fria den misstänkte från butikspersonalen. Det ledde till att poliser kunde gripa den person som ingrep för att hjälpa sin kamrat. Efter förhör släpptes denne.

Nu hade polisen så mycket uppgifter och även vetskap om vilken bil tjuvarna använde. Vid 18-tiden på torsdagskvällen mötte en polispatrull den sökta bilen på vägen mellan Skara och Falköping. Bilen stoppades och de som fanns i bilen greps. De anhölls senare av åklagare.