Gå direkt till Nyheten (Folkan:
Premiär för svenskar i Thailand och Mästerkatt)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 07 December 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Folkan:
Premiär för svenskar i Thailand och Mästerkatt

Publicerad Friday, 03 February 2012, 01:37 av Redaktionen

Sven gör vad många drömmer om – säger upp sig på stående fot, packar ryggsäcken och sticker till Thailand. En gång i Phuket är på något sätt som en fortsättning på sällskapsresorna med Lasse Åberg – i alla fall tankemässigt. Det är också en fortsättning på Magnusson/Hellenius filmäventyr.

Även i det här fallet – liksom i Åberg-filmerna – är det filmens huvudrollsinnehavare Peter Magnusson som skrivit manus – men dock inte regisserat. Tillsammans med kompisen David Hellenius skapas en film om kärleksproblem och skämt om vartannat.

Filmen har fått en tvåa på en femgradig skala. På plussidan finns att de båda huvudrollerna har bra timing i replikerna och att man driver med samtiden på ett tydligt träffsäkert sätt.

Svenska komedier har ett tydligt problem – de slutar inte bra. Det vill säga att manuset som var så bra i tre fjärdedelar av filmen finns kvar på samma sätt – vi har sett det i flera filmer och En gång i Phuket har av flera kritiker fått samma invändning.

En helt annan film – för en annan publik – har också premiär. Det är Mästerkatten som går upp i Lidköping, rekommenderad undre ålder är 7 år. Filmen kommer från Dreamworks som tidigare gjort filmerna om Shrek. Nu kommer en ny animerad hjälte i form av Mästerkatten. Den går såväl på tidig kvällsföreställning som matiné.

Den kommande veckan gäller det att titta nog i filmprogrammet – Folkan har salonger uthyrda ett par kvällar.