Gå direkt till Nyheten (Trafikverket utreder utbyggd E20)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 02 December 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Trafikverket utreder utbyggd E20

Publicerad Wednesday, 08 February 2012, 12:10 av Redaktionen

– Vi är glasklara med E20 snabbt måste bli trafiksäker och framkomlig. Vi är oerhört tydliga i vårt samarbete med Trafikverket i det utredningsarbete om E20 som pågår nu. Trafikverket kommer att presentera ett förslag till utbyggnad av vägen och deras förslag kommer vi att acceptera, under förutsättning att det garanterar trafiksäkerhet och framkomlighet, sa Gert-Inge Andersson (s) i regionfullmäktiges debatt om E20 genom Skaraborg.

– Allianspartierna ville gärna lägga skulden på Socialdemokraterna för att regeringen inte föreslagit en 2+2väg. Men den politiska ledningens har tagit på sig ansvaret för att snabbt få fram en utbyggnad av den olycksdrabbade vägen istället för att begrava den i ännu flera utredningar.
 
– Vi kan inte acceptera ännu flera utredningar och ännu flera år innan vi får en trafiksäker väg!  
 
– Som nationell väg är E20 ett statligt ansvar, vilket inte Moderaterna vill låtsas om. Det vore betydligt mera konstruktivt om Moderaterna använder sina kontakter med regeringen för att påverka infrastrukturministern Elmsäter-Svärd. Det är hon som har ansvaret för de statliga vägarna. Jag tycker det är märkligt att inte de själva vill ta ett större ansvar för utbyggnaden av E20, avslutar Gert-Inge Andersson.

5 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
$21926890
Gäst
$21926890
8 February, 2012 12:41

Så var vi tillbaka till tjôtet:-(

Lennart Albertsson
Gäst
8 February, 2012 04:48

När nu inte poltikerna i Vätra Götaland  på 20 år  kommit längre än där de var för 20 år sedan så kan de inte skylla på någon annan än sig själva. Vi  betalar skatter för att våra vägar ska vara säkra. vi väljer ett politisakt ettablisemang  som inte är så “säkra”. Då får de ochså skylla sig själva. Men om läsarna själva vill, kan kontakt med  Trafiksäkerhetsverket som med erfarenetens  bevis var givande även privat. Verklighetens ide´r är bättre än poltikernas verklighet att alltid lägga skulden på någon annan för att överleva sig själv. Detta är ingen bra medecin, den risken lever parterna med och nästa utsatta grupp är säkert polikens försummande att se alla de verkligheter som vi medborgare lever med och som de är till för, politikerna modelera att modulera.  Detta behövs! Lyssna till specialisters kunnande inte politiskt käbbel i minst 20 år. 20 års framförhållningens perspektiv. Därifrån är träffen i träffens sakfdråga  rätt i sakfrågansprocessen. Hej hopp

Nisse
Gäst
Nisse
8 February, 2012 08:18

Oj – en politiker som skyller på andra politiker… fräscht, nytänkande drag! 

rosebud35
Gäst
rosebud35
8 February, 2012 08:57

Mycket snack och ingen som helst verkstad. Bara “trafiksäker” och “framkomlig” vad är det?
För miljöpartiets cyklar? Vägbredd? 1+2? 2+2? Motorväg?
Nej mörka på och skyll på nuvarande regering allt för att smita från eget ansvar!
Ge klara besked och sluta svamla. Vilken väg skall vi ha? Vad vill s?   

OveNordstrom
Gäst
OveNordstrom
8 February, 2012 09:44
Svarar  rosebud35

Så nu har regeringen inget ansvar? Men i alla år som Widegren (M) lovat att göra E20 till motorväg (när hon var i opposition) så var det regeringens fel. Ja jag säger då det!