Gå direkt till Nyheten (Om Järnvägsbron – Beslut om stängning kvarstår)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 07 December 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Om Järnvägsbron – Beslut om stängning kvarstår

Publicerad Thursday, 16 February 2012, 14:08 av Björn Smitterberg

Trafikverket står fast vid sitt tidigare beslut att stänga Järnvägsbron i Lidköping – den kommer sålunda inte att kunna öppnas framöver. Beslutet är fattat och det finns enligt ansvarig person vid Trafikverket inga indikationer på att det ska ändras.

Men det finns heller inga beslut på att sätta igång några åtgärder på bron. Upprustningen som skulle medföra att bron inte längre är öppningsbar ligger i framtiden och är för närvarande inte med i några planer – inget utöver mer vardagligt underhåll.

De nya pengar – sammanlagt 16 miljoner – som Kinnekullebanan får skall helt användas till att höja kvaliteten på spåret.

4 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Hsko
Gäst
Hsko
16 February, 2012 02:22

Det var ett klooooookt beslut att inte öppna järnvägsbron.Lyft nu in gammla skutor och andra båtar så det kan bli lite kul i innerhamnen.

Zeduce
Gäst
Zeduce
16 February, 2012 05:40

Ja tycker man att man har lyckats så bra med att ta till vara på Lidköpings sjöläge så är ju detta helt i linje med det……

Guest
Gäst
Guest
16 February, 2012 05:54

Fyll igen och bygg in hela älva i kulvert så får vi plats med dubbelspår, korvmoj, toaletter, parkeringar, nytt polishus, nytt bibliotek, ja massor med plats. Lidköping som en sjöstad med levande hamn är det ju ändå ingen som är intresserad av.

PetterNordgren
Gäst
PetterNordgren
17 February, 2012 03:07

Jag håller med föregående insändares mer eller mindre ironiska kommentarer. Låt oss nu fortsättningsvis arbeta för att det blir en levande innerhamn med båtar, serveringar, försäljning av lokala råvaror m.m. oavsett hur öppningsbara broarna kommer att bli i framtiden. Vi får väl fixa en björnkran som kan lyfta in och ut båtar till och från innerhamnen!