Gå direkt till Nyheten (LFK Dam vann cup i Tibro)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 02 December 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

LFK Dam vann cup i Tibro

Publicerad Monday, 20 February 2012, 11:46 av Redaktionen

I helgenspelades Intersport/Möbelcupen i Tibro. Turneringen hade lockat 36 lag och ett av dessa var LFK Dam, som när söndagens finalspel summerats också stod som slutsegrare efter att ha besegrat Våmbs IF med 3-1.

LFK Dam började sitt spel på lördagen med att först besegra Vara SK med 3-1.
Därefter Gullspång/Hova/Weimer med hela 7-1 för att sedan avsluta med en 5-1 seger över Igelstorps IK.

Detta innebar att LFK Dam blev gruppsegrare och lottades i en ny grupp till söndagen som förutom LFK bestod av arrangörsföreningen Fagersanna och Sil´s IF.

Först besegrade LFK Fagersanna med 5-0 för att sedan spela oavgjort, 1-1, mot Sil. Det senare resultatet innebar att LFK blev gruppsegrare och att SIL blev en av de två bästa grupptvåorna som också avancerade till kvartsfinal.

För LFK innebar detta spel mot Kinnarp/Slutarp och en förkrossande seger med hela 5-0.

I semifinalen väntade så Falköpings United. Ett lag som LFK mött en gång tidigare i vinter, i DM, och då besegrade klart. Så skedde även denna gång då LFK tjejerna var starkas och vann rättvist med 3-0.

Finalen spelades alltså mellan LFK Dam och Våmbs IF. Efter en mållös första halvlek ökade LFK tjejerna tempot i den andra och det dröjde inte länge förrän Julia Appelberg kunde göra både 1-0 och 2-0. När sedan Johanna Elvelind tryckte in 3-0 var saken klar. Våmb fick ett reduceringsmål i slutminuten, men LFK-segern var aldrig hotad.

Detta var ytterligare en framgång för den nya satsningen som skett på damfotboll i Lidköping i och med samarbetet mellan LIF och Heimer i föreningen Lidköpings FK. Förutom en fin segerpokal och presentkort från Intersport, förärades laget med ett specialdesignat Matsalsbord med 6 stolar, skänkt av ett möbelföretag från Tibro och till ett värde av cirka 24.000 kr. Detta kommer nu att säljas till högstbjudande!

Nästa helg väntar ytterligare utmaningar för klubbens dam/tjejlag då LFK F17 spelar Futsal SM slutspel i Lundbystrandshallarna i Göteborg.

De gör upp om titel Svenska Mästare tillsammans med sju andra lag. Det återstår att se om laget kan återupprepa det fina resultat som stommen i detta lag hade vid förra årets Futsal SM då Lidköpings IF´s F15 lag blev trea i Sverige, eller om man rent av kan förbättra det och komma hem med ytterligare medaljer av ännu ädlare valör.

I LFK laget i Tibro i helgen medverkade följande spelare och ledare.
Övre raden fr.v. Peter Robertsson, Sture Haglund, Bill Ottosson, Lennart Täng.
2:a raden: Johanna Elvelind, Julia Appelberg, Maria Täng, Linn Larsson, Carin Berling och Kjell Larsson.
Nedersta raden fr.v: Caroline Berling, Emma Lingman, Elin Frej och Marina Zirdum.
Liggande: Matilda Haglund. (saknas på bilden gör Lisa Stenberg)