Gå direkt till Nyheten (“Othello tårar” visas i Lidköping)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 03 December 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

“Othello tårar” visas i Lidköping

Publicerad Monday, 20 February 2012, 16:15 av Redaktionen

På torsdag spelas Othello Tårar på Esplanadteatern. Det sker genom ett samarbete mellan Rädda Barnen, Esplanadteatern, Studiefrämjandet och Lidköpings Teaterarrangörer.

Pjäsen handlar om en äldre man, Jan-Ove, som gör en resa i sitt våldsamma förflutna, från födelsen till nutid. Om modellinlärningar, anknytningsmönster, våldsfixering, skuld, skam och framförallt orsaken till själva våldet. Genom teatern och teaterleken förs vi in i ett människoöde med ständiga överraskningar i ett pussel som läggs bit för bit ända tills den sista pusselbiten, och först då får vi den fullständiga bilden av den våldsamme mannen.

Pjäsen är skriven av dramatikern Dag Norgård och uppdragsgivare är Utväg Skaraborg som arbetar med våldsproblematik i nära relationer.

För 15 år sen skrev Dag Norgård den uppmärksammade pjäsen Våga SE! som handlar om de våldsutsatta kvinnorna. Nu är det dags för männen att våga prata om det svåra och tabubelagda ämne som starkt berör och påverkar både samhället, samhällsnormen och individen.

Pjäsen bygger på fyra mäns sanna berättelser om varför de slår. Föreställningen vänder sig både till allmänhetan och vård, skola, omsorg och rättsväsendet.

Torsdag den 23/2 kl. 18.30 gästar föreställningen Othello Tårar Esplanadteatern.