Gå direkt till Nyheten (Bygg gärna vid Liden – men det blir långt till skolan)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 07 December 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Bygg gärna vid Liden – men det blir långt till skolan

Publicerad Wednesday, 29 February 2012, 14:38 av Björn Smitterberg

Barn- och skolnämnden varnar för att det kan bli lång skolväg för barnfamiljer som bosätter sig i det nya bostadsområdet vid Liden – mitt emot Skogshyddan.

Området förväntas få fler än 30 nya hus enligt den plan som nu är på remiss. Barn- och skolnämnden har inget att erinra mot planen men påpekar att det enligt Lidköpingsförhållandena kan bli lång skolväg. Stenhammarskolans och Stenportsskolans olika delar är nämligen fullsatta.

– Vi har inget emot att det byggs, men vill i ett tidigt skede påpeka det här med skolvägen, säger Mario Melani, (S) som är ordförande i nämnden.

I planförslaget nämns att det finns skola – Stenhammarskolan. Men det framgår inte att det är en fullsatt skola.

2 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Funderar
Gäst
Funderar
29 February, 2012 03:03

då får man väl börja bygga ut då??? Finns det nån annan kommun som gnäller när folk vill flytta hit och bygga hus? Konstigt tänk… Finns det inga platser inom barnomsorg/skola så får man som politiker fixa det… Det är faktiskt eran uppgift… Och om ni ändå börjar intressera er lite, så får ni gärna bereda mark för en matbutik (tex netto) i stenhammarsområdet… De som bor där har nog längst till en matbutik i hela staden… kanske i anslutning till lidens?

Napier
Gäst
Napier
29 February, 2012 03:40

Har man inte varit medveten om att det är i de västra och nordvästra delarna av Lidköping som folk vill bo?  Men det är klart, bygger man 30 hus där, så kommer det nya krav på att man skall ha bussförbindelse genom Tofta och det blir förstås en prestigeförlust för våra lokala trafikplanerare.

Det ligger i sakens natur att behovet av skolor varierar med tiden i olika stadsdelar.Bygg då inte stora kostsamma skolmonument utan se till att det finns flexibla lösningar så att barnen i åtminstone låg- och mellanstadiet kan gå i skolan i sitt närområde..