Gå direkt till Nyheten (Handelskammaren kräver fyrfilig E20)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 02 December 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Handelskammaren kräver fyrfilig E20

Publicerad Thursday, 08 March 2012, 12:39 av Redaktionen

Just nu sitter sju politiker och en tjänsteman och filar på framtiden för E20.
Styrgruppen har i uppdrag att väga behov mot resurser. Handelskammaren skriver brev till styrgruppen och kräver utbyggnad till åtminstone fyrfältsväg.

Handelskammaren skriver brevet eftersom företagen i Skaraborg är väldigt överens. Utbyggnaden av E20 måste läggas in i planeringen över vilka vägar som kommer att byggas ut. Det är aktuellt eftersom det nu finns möjlighet att revidera planen.

– Vi har uppfattat att den pågående utredningen är styrande för vilken linje som politikerna i Västsverige kommer att driva vad gäller framtida standard för E20. Därför är det viktigt att meddela styrgruppen om näringslivets syn på frågan innan alla beslut är tagna, säger Stefan Gustavsson som är näringspolitisk chef för Västsvenska Handelskammaren.

– Näringslivet tillhör trots allt en av de grupper som nyttjar och ska nyttja vägen. Vi har inte fått möjligheten att uttrycka vår syn på E20 i utredningen varför vi skickade brevet till styrgruppen, säger Bjarne Pettersson som är regionchef för Handelskammaren i Skaraborg.

–  Vi ser gärna en offentlig debatt om E20:s framtid då vi tror att E20:s betydelse för människor och företag då tydligare framgår, avslutar Bjarne Pettersson.