Gå direkt till Nyheten (“Paddorna” invaderar Lidköpingsskolorna)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 07 December 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

“Paddorna” invaderar Lidköpingsskolorna

Publicerad Tuesday, 13 March 2012, 09:01 av Redaktionen

Under den här veckan kommer flera leveranser av iPads – även kallade paddor, surfplattor, läsplattor m m – till Lidköpings grundskolor.

Under tisdagen delar Rudenschöldskolan ut 250 surfplattor till elever i årskurs sju och åtta. Dalängskolan förser personalen med cirka 50 iPads och Majåkerskolan tar emot ett tjugotal surfplattor till både elever och personal. Totalt kommer 1.000 iPads att levereras till förskolor och skolor under 2012.

– Det känns väldigt spännande och vi hoppas att det här öppnar upp en ny värld av kunskapsinhämtning, säger Ann-Catrin Rundkvist, rektor på Rudenschöldskolan, i ett pressmeddelande.

– Till en början behöver eleverna lära känna surfplattorna. Men på sikt ser vi iPadsen som ett pedagogiskt arbetsredskap för att hämta information, skapa presentationer och arbeten och för att kommunicera med varandra och med lärarna.

Surfplattorna leasas av ett företag som även utbildar personalen. I maj månad kommer nästa leverans till Lidköping. Då är det cirka 600 iPad som levereras till flera förskolor och grundskolor.

I den nya läroplanen ställs krav på att eleverna ska ha tillgång till digitala verktyg och surfplattorna kommer att komplettera de 1.500 bärbara datorer som redan finns inom förskolor och grundskolor i Lidköping i dag.

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anna Elisabeth N
Gäst
13 March, 2012 09:40

Vad är det för “ett företag” ? Kan vi vänta oss en mutskandal som i Göteborg ? Elever skall inte ha iPads – det är bara till för fritiden. Det är nog snarare lärarna som vill ha dem – för egen vinnings skull. Papper o penna har dugit i alla år. Har ni sett en enda unge skriva läsligt på senare tid ? Nej, skulle inte tro det.