Gå direkt till Nyheten (Hört på stan: Titta på mig – jag är i TV)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 07 December 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Hört på stan: Titta på mig – jag är i TV

Publicerad Friday, 16 March 2012, 08:00 av Björn Smitterberg

Vad tror ni det är människorna som visas i TV med mobiltelefoner tittar på?
Jo, sig själva.

Vid stora evenemang med mycket publik, exempelvis Villa Lidköpings bandymatcher, så ser vi TV-tittare ofta i publikbilderna hur en del står och tittar i mobiltelefonerna. De vill helt enkelt ha koll på om de själva kommer med i TV-sändningen.

Vid Almedalsveckan i somras bröt mobiltelestationerna ihop för så många ville vara på plats för att se anförandena men ändå ha koll via TV i mobilen. Om liknande problem finns vid Villa-matcherna är oklart för redaktören.

Hur som helst är det vissa som hör av sig till Lidköpingsnytt om parkeringsproblem i samband med Villas matcher. Men, handen på hjärtat kära klagande läsare; Det är några timmar då och då. Det kan vi väl stå ut med, kanske köra en annan väg?

På tal om bilism vid Ågården så talade redaktören med vakthavande befäl i Lidköping på torsdagseftermiddagen. En rad kvällspass – det sjätte i följd – har satt sina spår. När det rapporterades om nykterhetskontroll blev det fel – för det skulle ha sagts att 25 förare kontrollerades utan anmärkning. Men nu kom tröttheten – ”25 förare kontrollerades utan nykterhet.”

Många har häpnat över kommunalrådet Kjell Hedvalls utspel att han inte vill ha polishuset på Åhlénsparkeringen. Och det är en idé som många läsare framfört i kommentarer i Lidköpingsnytt under ett par års tid.

Bakgrunden till att tvekan slagit rot hos Kjell Hedvall är att Polisen kan komma att omorganiseras. De stora polishusen kanske blir färre och de som blir kvar ännu större. Kanske blir det inget polishus i Lidköping – varken gammalt eller nytt. Kanske får vi en liten expedition, medan poliserna finns i Skövde-huset.

Åtminstone en allianspolitiker tappade hakan (och omdömet?) och hävdade att nu kan man inte lita på Lidköpings kommun.

Problemet är väl att ett uteblivet polishus kan bli dödsstöten för en satsning på Entré Syd – den plats som skall välkomna till köpcentret Lidköpings Centrum. Den kanske viktigaste satsningen på centrumhandeln inför konkurrensen från nya säljområden kan gå om intet.

Att påstå att man nu vill rädda miljön och hänvisa till De la Gardies stadsplan för Åhlénsparkeringen fortlevnad måste vara att man tittat på omgivningen i mörker och strömavbrott; Här finns inget kvar som anknyter till 1600-talet. Affärshusen har byggts tvärs över gator och kvarter. Affärs- och bostadshus runt parkeringsplatsen har inte längre något med det gamla att göra mer än en rad med röda hus, smotta är igengrävt och kåkstaden i trä riven. Särnmarksgatan och Kopparslagaregatan är överbyggda.

Kulturmiljöer räddas inte med punktinsatser. Då blir det möjligen minnesmärken, men inte kulturmiljöer.

Med detta vill redaktören ha sagt att platsen för att utveckla Lidköping med entré syd, polishus, affärshus och parkeringshus på Åhlénsparkeringen är ett bra förslag om man vill satsa på stadens centrum. Därmed inte sagt att det danska förslag som vann juryns gillande skall förverkligas i alla delar. I tävlingen fanns flera andra förslag som kanske är mer smakfulla.

Bensinpriset slår rekord
(repris på rubrik från förra veckan, och veckan dessförinnan och veckan dess….)

Nu är julen slut.
Tomtandet är klart för den här gången. På torsdagen togs äntligen tomteluvan och tillhörande halsduk ned från skulpturen av Magnus Gabriel De la Gardie. Det behövdes två man, en lastbil och en inhyrd bil med hävare.
Det varade nästan till påsk.

Nu är vintern slut.
Nu städas gatorna. Apelsinpris till dem som vill göra detta dammiga jobb. Andningsmask är väl obligatorisk?

Nu är våren här.
Ja, man huttrar förstås vid tanken men butiken Jysk har börjat störtexponera sommarens utemöbler.

Citronpris går till de ”gubbar” som börjar jobbet klockan sex med att gå runt med en synnerligen ljudlig maskin som blåser bort grus och sten från trottoarer. Varför så tidigare. Redaktören börjar också klockan sex, men stör ju ingen annan.

En bekant i Malmö hörde av sig och det resulterade i veckans roliga historia:

Lille Pelle ska få ett syskon och mamma har just haft ett långt samtal med honom om hur små barn kommer till. Pelle har lyssnat uppmärksamt och frågar:
– Men hur fungerar det med små kattungar och hundvalpar?
– Precis på samma sätt, svarar mamma.

Nisse ser fundersam ut och utbrister beundrande:
– Oj då. Pappa kan verkligen allt!

God Helg!

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
YRVING
Gäst
YRVING
16 March, 2012 08:54

“Köpcentret Lidköpings centrum”….får en att undra lite. Har för mig att centrum är centralt placerat i en stad,alla har nära till butiker och så. Men nu ska de va “köpcentrum” överallt tydligen,och helst utanför centrum,så pratet om levande centrumhandel får ju sig en törn då,helt klart. Bara hoppas det inte blir “Köpstaden” i sista ändan,där såg vi hur det gick sen.