Gå direkt till Nyheten (Debatt: Hallå Lidköping –Vakna.)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 29 November 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Debatt: Hallå Lidköping –Vakna.

Publicerad Wednesday, 21 March 2012, 13:44 av Redaktionen

– Inget tyder på bandyfeber i Lidköping, konstaterar Tore Sahlström efter en promenad och har skrivit en insändare om detta och om hur man kan göra.

Hallå Lidköping –Vakna.

Efter att gått en promenad i Lidköpings centrum finns det inget, som syns, att det råder bandyfeber i stan.

Likaså i alla infarter ser man inget, som man blir påmind, av att det är något stort som händer i helgen. Varför inte sätta upp några banderoller vid infarterna runt Lidköping – något i stil som Lidköping – bandyns Mecka.

Förra gången (1983) bakades speciella Villabakelser – inte en skymt av detta hittills.
Det finns ju en centrumutvecklare, som skulle tillsammans med stans köpman hitta på något på torget på lördag. Engagera gamla Villaspelare som ”Fiskarn”, Micke Arvidsson, Bota ,eller någon annan SM-finalspelare från förr. De skulle kunna stå på torget och sälja Villaprylar –eller bara för att prata bandy med torgbesökare. Lite underhållning skulle också dra folk – Hedvalls Politcians kunde dra igång en liten minikonsert.

Vi har Sveriges finaste Arena – ha även något jippo där med rundvandring. Det skulle säkert locka Skaraborgare från östra delen, som jag vet gärna åker till Lidköping för att en lördag shoppa eller fika i någon av stans cafeér.

Riksmedia kommer till stan för att pejla stämningen , men som det ser ut nu –finns det inget, som påminner om bandyfeber, snarare är febern på fryspunkten. Det är några dagar kvar att göra något, så jag hoppas någon gör något. Det är nu man ska rida på PR-vågen som laget Villa har gett upphov till. Det talas om en fest på måndag på torget, när laget är tillbaka i stan, men hur roligt är det om Villa skulle få stryk på söndag?

Nej, det är denna vecka, som man ska ge järnet och höja stämningen inför bandyfinalen på söndag.

– Tore Sahlström

5 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Jorgen_Oberoende_liberal
Gäst
Jorgen_Oberoende_liberal
21 March, 2012 05:32

Ja du, Tore, vilka kloka tankar! Varför är det så tyst? Håller helt med dig!

Jag har inget intresse av idrott, men visst borde en händelse där Lidköping kan stoltsera med ett mästerskap ändå skapa aktiviteter?

Man vet egentligen inte om kommunen ens är intresserad? Men man var angelägen om att få med Lidköping i Villas varumärke!

Att centrumutvecklaren skulle agera är väl knappars troligt! Det är väl nu det är högsäsong med att lägga fast tidtabellen för turisttåget som skall köra under turistsäsongen! Nu ända till Änghagen! Sånt är viktigt och tar sin lilla tid!

Du pekar på hur det agerades vid tidigare SM finaler. Frågan är om det ändå inte var bättre förr?

Mats Rockabillypojken Mörby
Gäst
22 March, 2012 01:33

Varför inte en storbildsskärm på torget , eller i arenan på söndag… De hade varit nåt de !

janne59
Gäst
janne59
22 March, 2012 08:48

Det kanske inte är bandyfeber i Lidköping?

9969
Gäst
9969
22 March, 2012 04:40
Svarar  janne59

Nej snarare dödsryck på något utdöende!!

YRVING
Gäst
YRVING
22 March, 2012 10:34

Antar att många kommer lida av “måndagssjuka”,oavsett vinst eller förlust,men va då,dom är ju i final,så det må vara hänt,själv blir det att se matchen på TV med några polare,öl och Nyköping,som tas för varje mål.