Gå direkt till Nyheten (Stort intresse från butiker att etablera sig
Thunbolaget storsatsar på Orionhuset som galleria)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 25 February 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Stort intresse från butiker att etablera sig
Thunbolaget storsatsar på Orionhuset som galleria

Publicerad Wednesday, 23 May 2012, 17:13 av Redaktionen

Thunbolaget aviserar nu en stor satsning på att göra om bl a bibliotekslokalerna i Orionhuset till galleria. Stor ombyggnad väntar och blir klar till årsskiftet.

– Vi tror starkt på centrumhandeln, skriver fastighetsägaren Johan Källsson vid  Erik Thun AB i ett pressmeddelande i dag.

Under hösten lämnar kommunen Orionhuset efter att i många år varit hyresgäst – främst för biblioteket. Här finns även flera butiker och andra lokaler.

Fastigheten är välbelägen vid Nya Stadens Torg och nära övrig centrumhandel. Här skapas nu en stark destination, som innehåller 3.000 kvadratmeter butiksytor. Projektet beräknas bli färdigt vid årsskiftet, förutom de tidigare bibliotekslokalerna kan även övriga ytorna byggas om och anpassas för de nuvarande hyresgästerna.

Orionhuset i Lidköping som invigdes 1960 var då en av Sveriges första affärsgallerior. Numera är landet Sverige fyllt av gallerior, men Orionhuset är än idag över 50 år senare en plats för handel och en av Lidköpings mest självklara mötesplatser.

Det nya konceptet och den kommersiella designen för Orionhuset har tagits fram av Håkan Ruda, RUDA Solutions i samarbete med Alessandro Cardinale, BSK Arkitekter.

– Uppdraget att omvandla Orionhuset är mycket spännande och något som ger en extra krydda åt uppdraget är husets intressanta historia. Ett flertal nya butiker är redan intresserade av en etablering i Lidköping. Det välkända läget i kombination med en öppnare och luftigare interiör, lockar, säger Håkan Ruda.

– Orionhuset är en av Lidköpings mest karakteristiska byggnader som vi nu bygger om till en spännande galleria med ett ypperligt exponeringsläge. Vi tror på Lidköping som handelsstad och är övertygade om att vår investering ligger rätt i tiden och kommer att stödja den positiva utvecklingen för övrig centrumhandel i Lidköping, säger Johan Källsson.