Gå direkt till Nyheten (Tre präster vigs på söndag)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 25 February 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Tre präster vigs på söndag

Publicerad Monday, 04 June 2012, 11:09 av Redaktionen

 Tre nya präster vigs i Skara stift på söndag 10 juni. Det sker i Skara domkyrka och det är biskop Erik Aurelius som leder den högtidliga händelsen.

Två av de nya prästerna kommer det närmaste året att arbeta som pastorsadjunkter. Det kan ses som ett introduktionsår i utvalda församlingar. Därefter söker de vanliga prästtjänster. Den tredje prästkandidaten vigs till tjänst inom EFS.

Sandra Flensén som kommer från Vinninga ska arbeta i Falköpings pastorat. Anna Torbrand från Höör ska göra sitt första prästår i Skövde pastorat. Jonas Ljunggren som kommer frånKinna ska arbeta in EFS-församlingarna i Alingsås och Töllsjö.

Prästvigningen föregås av det som kallas prästexamen. En gång i tiden var det en riktig examen som avgjorde om man verkligen fick bli präst. Numera tas det beslutet mycket tidigare under utbildningen och prästexamen är ett samtal under biskopens ledning.