Köttfärsen håller längre
Publicerad torsdag, 23 maj 2013, 11:24 av Björn SmitterbergRekommendationen om hållbarhet för köttfärs ändras från ett dygn till 48 timmar i branschens egna riktlinjer för butik. Köttfärs, förpackad i luft och förvarad i högst + 4 grader, håller nämligen längre än man tidigare räknade med.
Det meddelar Livsmedelsverket i dag.
Det är Svensk Dagligvaruhandel som ändrar rekommendationen i sina branschriktllnjer för butik – Säker mat i din butik. Livsmedelsverket har granskat dessa.
Tidigare har mald köttfärs förpackad utan särskild atmosfär märkts med sista förbrukningsdag som var ett dygn efter förpackningsdagen. Nu visar undersökningar att sådan köttfärs håller sig fräsch längre.
Ja inte har vi skäll att misstro livsmedelsbranschen!!!!!
Om hushållen håller 4 grader i kylen så är maten ok långt efter sista förbrukningsdag
Det är skillnad på ”sista förbrukningsdag” – den ska man hålla på – och ”bäst före” då man får använda sitt omdöme, sin lukt och smak.