Gå direkt till Nyheten (Köttfärsen håller längre)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 26 april 2025

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Köttfärsen håller längre

Publicerad torsdag, 23 maj 2013, 11:24 av Björn Smitterberg

Rekommendationen om hållbarhet för köttfärs ändras från ett dygn till 48 timmar i branschens egna riktlinjer för butik. Köttfärs, förpackad i luft och förvarad i högst + 4 grader, håller nämligen längre än man tidigare räknade med.
Det meddelar Livsmedelsverket i dag.

Det är Svensk Dagligvaruhandel som ändrar rekommendationen i sina branschriktllnjer för butik – Säker mat i din butik. Livsmedelsverket har granskat dessa.

Tidigare har mald köttfärs förpackad utan särskild atmosfär märkts med sista förbrukningsdag som var ett dygn efter förpackningsdagen. Nu visar undersökningar att sådan köttfärs håller sig fräsch längre.

3 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Leif Johansson
Gäst
23 maj, 2013 12:31

Ja inte har vi skäll att misstro livsmedelsbranschen!!!!!

kkggrrkk
Gäst
kkggrrkk
23 maj, 2013 09:39

Om hushållen håller 4 grader i kylen så är maten ok långt efter sista förbrukningsdag

Redaktören
Gäst
Redaktören
23 maj, 2013 10:40
Svarar  kkggrrkk

Det är skillnad på ”sista förbrukningsdag” – den ska man hålla på – och ”bäst före” då man får använda sitt omdöme, sin lukt och smak.