Gå direkt till Nyheten (Bildreportage: Födelsedagskalas hela dan på Stenportskolan)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 25 February 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Bildreportage: Födelsedagskalas hela dan på Stenportskolan

Publicerad Tuesday, 08 October 2013, 11:00 av Björn Smitterberg

ingela-ivarsson-_131008Det hände sig en dag i augusti 1973 att Stenportskolan stod färdig. En av de små pojkarna som började skolan här var Harald Granbom. Han kunde läsa – men kunde inte klockan förrän några år senare. I dag fyllde skolan 40 år och Harald Granbom var med – som rektor. Hela dagen går i 70-talstema. Inte minst genom att lärarna – som Ingela Ivarsson på bilden – såg till att ta fram sina kläder ur garderoben och dansade i ljuset från blinkande, färgade lampor.

Bilderna i reportaget är klickbara till större format.

stenp-lerardisco131008

Flera av lärarna som i dag är verksamma på skolan var faktiskt inte födda för 40 år sedan. Men det hindra inte dem att delta i dansen – discomusik spelad av musikskole-lärar-bandet The seventies. Det var fullt ös i gympasalen. 300 elever jublade och skrattade åt sina lärare, medan andra gapade lite förundrat.

seventies_131008

ballongslepp_131008

En viktig del i firandet var ballongsläppet – ett par barn från varje klass skulle släppa ballonger med hälsningar från skolan. Men naturligtvis, alltid ska nåt gå fel… Snörena trasslade ihop sig.
– Nu är vinden lite fel, så ballongerna går inte mot Afrika, sa rektorn Harald Granbom. Men kanske blir det en hälsning till campingplatsen…

ballonghelsn_131008

jan-bjurmar_131008– Inte är väl det här något konstigt, sa Jan Bjurmar, särskolerektor i mysdress – och ja, han har peruk i dag.
Jan Bjurmar skrev för övrigt om texten till en Beatleslåt från 70-talet, med text lite anpassad till Stenportskolan.

theresefr-helenfou_131008Therese Fredén och Helene Fougantin-Söder var två av dagens 70-talslärare. Väl fotograferade av barn med data-paddor. Något som inte ens fanns i tankegångarna när skolan invigdes.

dansstenp_131008“Dancing principals…” Jan Bjurmar och Harald Granbom.