Gå direkt till Nyheten (Eric Färén tog silver i Las Vegas!)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 20 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Eric Färén tog silver i Las Vegas!

Publicerad Sunday, 10 November 2013, 07:21 av Redaktionen

eren-rallycross_131110Eric Färén stod för ett storstilat inhopp vid finalen av Global Rallycross Lites i Las Vegas. Götene MK-föraren överraskade alla när han som nykomling i det stenhårda startfältet körde till sig en silvermedalj.
– “Fantastiskt skönt! Silver känns nästan som en seger idag”, sade Eric efter finalen.

Global Rallycross-serien bjöd på en mäktig avslutning mitt på “The Strip” i Las Vegas. Eric anpassade sig oerhört snabbt i den nya bilen och vann direkt sitt kvalificeringsheat. Det gav honom en startruta i första ledet för den stora finalen.

– Jag ändrade lite inställningar och hittade snabbt en bra känsla i bilen. Den är ganska lik bilen jag tävlat med i Europa, men det var mycket nytt att lära sig, berättar Eric i ett meddelande efter tävlingen.

rallycross_131110Eric Färén, Joni Wiman och Sebastian Eriksson vid prisutdelningen. 

Eric Färén gjorde däremot en dålig start i finalen och kom iväg som tredje bil ut på första varvet. Han lyckades nästan direkt ta sig förbi upp till en andraplats och började jaga ledaren och årets mästare Joni Wiman. Tyvärr blev han uppvaktad bakifrån och fick försvara sin position, vilket gjorde att ledaren kunde rycka ifrån.

-Det blev en härlig fight om andraplatsen med min teamkompis Sebastian Eriksson. Jag fick åka smart och stänga alla luckor som fanns, och då drog Wiman ifrån oss i täten. Silvermedaljen känns ändå nästan som en seger idag med tanke på att det är min första tävling i en sådan här bil. Jag är glad att jag lyckades ta vara på den här chansen och få med mig ett bra resultat hem, säger Eric.

eren-rallycross_131110

Tävlingen i Las Vegas avslutar årets framgångsrika rallycross-säsong för Eric Färén, och ger mycket ny energi till en fortsatt satsning under 2014.

– Jag ser det som en start på nästa säsong. Planen är att ta ett steg vidare i karriären och det finns många bra alternativ till 2014. Jag är redo att fortsätta mot toppen av den här sporten”, avslutar Eric Färén.

Eric Färén är född: 1990
Bor: Lidköping
Klubb: Götene MK
Tävlingsbil: Ford Fiesta Supercar Lite
Team: Olsbergs MSE
Meriter: 4:a i EM 2013. Svensk Mästare 2012.
Aktuell: Succéinhopp med andraplats vid finalen av Global Rallycross i Las Vegas.

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
2011_11_02
Gäst
2011_11_02
10 November, 2013 10:26

Grattis Erik. Kanon bra gjort. Gôtt för självförtroendet.