Gå direkt till Nyheten (Lidköpingsförare redo för VM-start i Rallycross)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 16 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Lidköpingsförare redo för VM-start i Rallycross

Publicerad Monday, 19 May 2014, 11:04 av - Inskickat material

erictest14Svenska Bilsportlandslaget’s rallycrossförare Eric Färén är klar för VM-start i högsta klassen Supercar.

tävlingen kommande helg på Lydden Hill i England, och Eric Färén tävlingar under säsongen. Han kommer att köra en Citroën DS3, anmäld i ett eget team.

Autosport World RX of Great Britain är den andra deltävlingen i 2014 års upplaga av VM i rallycross och avgörs den 24-25 maj.

Eric Färén gjorde en omtalad säsong i EM förra året, där han tog sig till final vid åtta av nio race och slutade fyra totalt. Han avslutade också säsongen med ett spektakulärt inhopp vid Global Rallycross finalen i Las Vegas, där han för första gången i en fyrhjulsdriven bil körde hem en silvermedalj.

Nu tar han alltså klivet upp till Supercar och kommer i England att göra sin allra första tävling i den 550 hästkrafter starka bilen. Han känner sig självsäker inför uppgiften, och enormt motiverad.

ericfaeren

– Hela mitt liv har varit en förberedelse inför detta. Efter två säsonger i Super 1600 tog jag beslutet i höstas att jobba mot en satsning på Supercar och det känns enormt bra att nu få den här möjligheten. Jag gjorde mina första varv i en Supercar så sent som förra veckan. Det är ett enormt kraftfullt monster att tygla, men känslan var väldigt bra direkt. Jag kan knappt vänta på att få ge mig ut på banan igen, berättar Eric Färén.

Med hjälp av erfarna tekniker och mekaniker har Eric den uppbackning han önskar för sin debut i Supercar. Bilen, som byggdes 2012 av Hansen Motorsport, har flera EM-delsegrar på meritlistan och är vad man kallar vinnarmaterial. Kenneth Hansen, som var teamchef för Eric förra året, kommer fortsätta följa hans karriär som mentor.

– Eric är en mycket talangfull förare och det är verkligen kul att han kommer köra VM tävlingar i SuperCar, säger Kenneth Hansen. Planen är att under säsongen delta vid ytterligare ett antal deltävlingar. Däribland den svenska hemmatävlingen i Höljes, och den populära deltävlingen i Frankrike. Eric kommer att ställas mot de absolut bästa rallycrossförarna i världen, men räds inte utmaningen.

Jag känner mig definitivt redo för Supercar. Målet är att ta sig in snabbt i klassen, göra ett bra jobb och utvecklas. Det är mycket att lära och många enormt bra förare att ge sig in ibland, men jag är övertygad om att vi skall kunna köra för bra resultat redan i år, säger Eric Färén.

Fakta Eric Färén:

Född: 1990-03-05
Bor: Lidköping
Klubb: Götene Motorklubb
Tävlingsbil: Citroën DS3 Supercar
Meriter:  4:a i EM 2013
Svensk Mästare 2012.
Silver i Global Rallycross Las Vegas 2013
Karriär:  Karting 2000-2006
JSM Rallycross 2007
JTCC Racing 2008-2010
Rallycross EM 2012-2013
Rallycross VM 2014-