Gå direkt till Nyheten (Färén tror på sin satsning i Rallycross)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 16 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Färén tror på sin satsning i Rallycross

Publicerad Wednesday, 28 May 2014, 09:28 av - Inskickat material

Eric Färén fick en jobbig start på sin allra första VM-tävling i Supercar, men ser positivt på helgen och framtiden.

I ett pressmeddelande i dag skriver stallet om Lidköpingsföraren:

Efter problem med bilen under första dagen, visade Eric Färén mot slutet av tävlingen att han hör hemma bland de bästa förarna i världen.

När bilen funkade så var jag med i toppen. Det är det viktigaste för mig just nu, säger Eric Färén efter tävling i Rallycrossens högsta klass Supercar, på Lydden Hill, England. Det rekordstora startfältet bjöd på en stor utmaning, och tyvärr fick Eric Färén känna på motgång direkt under den första dagen.

– Ett problem med turbotrycket gjorde att jag tappade effekt i bilen och kunde inte prestera några bra tider under lördagen. Bilen och körningen kändes annars bra. Teamet gjorde ett bra jobb under kvällen och fick ordning på bilen till dag 2.

Problemen innebar att chansen till en finalplats praktiskt taget redan gått upp i rök. Med full effekt i bilen och ny chans att visa framfötterna under söndagen fick Eric Färén äntligen till ett bra race i sista heatet. Med en kanonstart från ytterspåret och ledning från start till mål noterade han en 6:e tid totalt i det 38 bilar stora fältet.

– Äntligen! Det kändes viktigt att få kämpa tillbaka och visa att jag hör hemma i toppen. Bilen funkade perfekt och tiden var väldigt bra trots att jag var lite feg i körningen bitvis. Det är det viktigaste för mig just nu, veta att jag kan åka fort på absolut högsta nivå i en Supercar.

Nästa deltävling av VM-serien körs i Norge den 15-16 Juni. Eric fortsätter nu med planen att köra ytterligare deltävlingar i VM under säsongen, men exakt vart nästa blir är ännu inte bestämt. – Vi jobbar på att få till så många race som möjligt. I dagsläget är det inte helt bestämt vart nästa blir, men jag skall tillbaka och köra för en finalplats”, lovar Eric.