Gå direkt till Nyheten (Anders Hagberg till “Slott och Herresäten”)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 15 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Anders Hagberg till “Slott och Herresäten”

Publicerad Wednesday, 06 August 2014, 06:05 av - Inskickat material

Musik på slott och herresäten bjuder in till konsert med Anders Hagberg som är en mästare på flöjt och sopransaxofon. Han har turnerat världen över och denna kväll finns han på plats i Skara.

Samarbetet med konsertserien Musik på Slott och Herresäten är ett samarbete sedan mer än tio år. 2014 är det kommunerna Skara, Lidköping och Götene tillsammans med ABF och Kultur i Väst som satt ihop programmet. I år är det hela elva konserter som alla anordnas i unika miljöer bland slott och herrgårdar i kommunerna.

Konsert nummer åtta för i år kommer Anders Hagberg att bjuda på, ett härligt mästerverk är att vänta…

Anders Hagberg är en svensk musiker och kompositör som spelar flöjt och sopransaxofon, han har fått i uppdrag att producera musik till flera filmer och dansföreställningar och arbetar även som lektor i improvisation vid Högskolan för scen och musik på Göteborgs universitet. Anders har turnerat världen över med grupper som Mynta, Yggdrasil och New Jungle Orchestra. En sångbok med sina kompositioner publicerades år 2009.

Konserten sker på Kråks mangårdsbyggnad som ursprungligen låg vid Vättern. Den är uppförd 1790, men har medeltida anor. De samtida flyglarna kommer från Götala utanför Skara. Idag rymmer gården såväl värdshus som tidsenligt inredda museilokaler.

Onsdagen 6 augusti kl 19 Kråks Värdshus i Skara