Gå direkt till Nyheten (Toppmusiker bäddar för jazzupplevelse i Stadsträdgården)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 12 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Toppmusiker bäddar för jazzupplevelse i Stadsträdgården

Publicerad Thursday, 07 August 2014, 06:05 av - Inskickat material

Det är en rad kända musiker som strålat samman och bildat bandet Tonbruket som i kväll besöker Dina-Scenen i Stadsträdgården.

Med medlemmar från The Soundtrack Of Our Lives och före detta Esbjörn Svenssons Trio.
Med tre grammisar på tre försök och musikaliska förebilder som bland andra Black Sabbath.  Kan man säga annat än att det är dukat för jazz i världsklass i Stadsträdgården i Lidköping?

tonbruk

I Tonbruket finns kontrabasist som har varit en del av Esbjörn Svenssons Trio, keybordisten från The Soundtrack Of Our Lives, en gitarist som arbetat med bland annat Freddie Wadling och Elvis Costello och en trummis som till vardags spelar i Wildbirds & Peacedrums. Denna exceptionella konstellation som utgör Tonbruket som ger konserten på Dina-scenen i Stadsträdgården.

– I sina lika ömsint lyhörda, som eldfängt explosiva exkursioner drar sig inte Tonbruket för att smälta samman såväl jazz, prog, rock, funk, folk, fusion, som modern konstmusik, nordiskt vemod, rymdklanger, gatusorl, Bollywood och technicolor-brus. Med sin jazzpop och fantastiska musikalitet kommer Tonbruket garanterat få många nya lyssnare efter sin konsert i Lidköping, säger Susanne Leverén, kulturproducent på KulturBruket vid Lidköpings kommun.

Kl 19. i Stadsträdgården.