Gå direkt till Nyheten (Musik i Hellekis smedja)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 15 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Musik i Hellekis smedja

Publicerad Saturday, 16 August 2014, 06:05 av Redaktionen

Musik på slott och herresäten bjuder in till konsert med Olle Persson och Mälarkvartetten. Ett succéprogram är att vänta fyllt med svenska tonsättare och Mozart. Denna näst sista konsert för i år välkomnar Olle Persson och Mälarkvartetten sin publik till ett underbart program ”min längtan”. Svenska tonsättare samsas med Mozart i kvällens program. Olle Persson, baryton, ackompanjeras av violinisterna Kerstin Svensson och Karin Ohlsson, Åsa Stove Paulsson, viola och Åsa Forsberg-Lindgren, cello. Dessa fyra frilansmusiker har arbetat på Folkoperan tillsammans med Olle Persson i många uppsättningar och våren 2013 började de ett samarbete, deras mål var att göra ett varierat program och konserterna har blivit en publik-succé! Nu vill gruppen göra denna konsert möjlig för en bredare publik våren och sommaren 2014!

Hellekis säteri är känt sedan 1300-talet. Efter en eldsvåda 1698 uppfördes en herrgård i sten. Nuvarande mangårdsbyggnad i sengustaviansk stil ritades av slottsarkitekt Olof Tempelman och är länets förnämsta herrgårdsbyggnad från slutet av 1700-talet. Huvudbyggnaden är omgiven av stor park, som är känd bland annat för sina ovanliga lövträd.

– Smedjan vid Hellekis Säteri i dag klockan 19.