Gå direkt till Nyheten (Stråf – en kvartett på Stola i eftermiddag)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 15 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Stråf – en kvartett på Stola i eftermiddag

Publicerad Sunday, 17 August 2014, 06:05 av Björn Smitterberg

stola-eken_1746_131113Musik på slott och herresäten bjuder in till familjekonsert med ”Stråf”. Denna nyhet ger en musikupplevelse för hela familjen och erbjuder klassiskt såväl som modernt urval. Med en alldeles speciell nisch trollbinder de både stora som små.

Detta blir den sista konserten för i år och föreställningen ”hide and seek” blir ett perfekt avslut på sommaren, en konsert där hela familjen kan njuta. Familjekonserten ”Hide and Seek” ger en musikupplevelse som innehåller både klassisk repertoar och ”nya klassiker ” bland moderna låtar. Allt i en sinnrik väv.

Föreställningen reflekterar över frågor som kärlek, självförtroende och önskan. Kvartettens alldeles speciella nisch är att den, samtidigt som den utgör en stråkkvartett också är en vokalkvartett, detta ger en alldeles säregen klangfärg och stämning åt den framförda musiken. Stråfs medlemmar har lång erfarenhet av sceniska musikproduktioner och strävar efter att vara fullt närvarande och lyhörd inför sin publik.

Konserten hålls på Stola Herrgård som har anor från medeltiden, men den nuvarande byggnaden är uppförd 1713-19 av Claes Ekeblad den äldre vars släkt ägde gården under nära 300 år. 1746 planterade Carl von Linné den stora eken framför entrétrappan

– Stola Herrgård kl 16 i dag.