Gå direkt till Nyheten (Quiltköping till helgen)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 15 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Quiltköping till helgen

Publicerad Monday, 01 September 2014, 06:05 av Björn Smitterberg

quilt-publik100904Med start den 5 september – fredag – öppnar Quiltköping åter i Lidköping. Utställningar diskussioner och olika arrangemang ingår.
Arkivbild.

Arrangemanget pågår fredag, lördag och söndag och det är nionde gången. Bakom Quiltköping står föreningslivet – främst VänTäcket, Lidköpings Kviltgille, som är en förening vars målsättning är att bevara lapptäckets tradition och inspirera till nyskapande. Föreningen bildades 1994 och har cirka 60 medlemmar.  Arrangemanget är Sveriges största mäss- och kurshelg för entusiaster av lappteknik och quiltning och lockar i år deltagare från Sverige, Skottland, Norge och Danmark. Minst 1500 personer beräknas besöka Quiltköping som är förlagt till Parketten, Vänermuseet och Folkets Park.