Gå direkt till Nyheten (Reumatikerna förbereder årliga forskardagen)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 15 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Reumatikerna förbereder årliga forskardagen

Publicerad Friday, 26 September 2014, 10:09 av - Inskickat material

Reumatikerföreningen ordnar en forskardag den 11 oktober på Galejan. Det är dags för Reumatikerföreningens årliga Forskardag och Lidköping slår på stort som alltid med föreläsning, buffé, underhållning, kaffe o kaka och lotteri med fina priser!

Vill du veta något om vad forskningen säger om vad det betyder att leva med kronisk smärta?
Många känner säkert igen problemet, och det kan grunda sig i olika orsaker.

Britta Berglund, leg. sjuksköterska, med dr och grundare och f.d. ordförande i EDS Riksförbund, tar i sin föreläsning upp olika perspektiv på smärta och livskvalitet. Just nu arbetar hon med ett projekt om vilka faktorer som är viktiga i primärvården för personer med kroniska sjukdomar, och där är Reumatikerförbundet med i projektgruppen. Hon kommer också att beröra sin senaste studie om Ehlers-Danlos syndrom (EDS), en diagnosgrupp som har kronisk smärta men ingen självklar tillhörighet i vården.

Karin Kihlbom kommer att underhålla med sång, vi kommer äta buffé från Galejan samt kaffe och kaka. Föreningens lotteri kommer att finnas på plats med fina priser! Så ta gärna med lite småpengar för att handla lotter och stödja vår förening.

Priset 150kr för medlem i Lidköpings Reumatikerförening och för icke medlem 200kr. Betalning sker på plats. Anmälan sker på tel 0705-10 75 29.