Gå direkt till Nyheten (Debatt: En regionbudget med satsningar)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 16 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Debatt: En regionbudget med satsningar

Publicerad Thursday, 27 November 2014, 09:46 av Insändare

debatt-insikon– En regionbudget med satsningar, skriver framträdande centerpartister i en debattartikel om budgetarbetet i regionen.

Denna vecka fattar regionfullmäktige beslut om budget för 2015.

Centerpartiet har bestämt sig för att, tillsammans med (M), (FP), (KD) och (MP) gå in i samarbete för att skapa trygghet och arbetsro i sjukvården. Vi skjuter till 750 miljoner kronor extra till vården nästa år. Vi genomför även satsningar i akutsjukvården och inom psykiatrin.

Dessutom höjer vi anslaget till miljönämnden för nästa år, vilket möjliggör ett mer offensivt arbete för att hejda klimatförändringarna och förbättra arbetet med miljöanpassad upphandling. Vi skjuter också till nya medel till Botaniska Trädgården, som är en av Europas mest berömda trädgårdar.

Centerpartiet anser att det finns stora möjligheter för Västsverige att hävda sig.
Här finns företag och arbetsplatser som har mer kunskapsintensiv verksamhet än de flesta regioner i Europa. Det skapar tillväxt och nya jobb. För att även fortsättningsvis vara en handlingskraftig region krävs att västsvenska paketet fullföljs. Det möjliggör ökad framkomlighet för pendlare och godstrafik. Om fler kan resa smidigare inom Västsverige och även ta sig till exempelvis Oslo och Köpenhamn får vi en mer flexibel arbetsmarknad som ger tillväxt och nya jobb.

Centerpartiet går nu in i den nya ledningen i regionen för att uträtta bästa möjliga för patienter och övriga invånare i Västra Götaland.

Kristina Jonäng, Ljungskile
Stig- Olov Tingbratt, Vårgårda
Gunilla Druve Jansson, Skara
Cecilia Andersson, Borås
Karin Östring Bergman, Göteborg

4 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Viking
Gäst
Viking
27 November, 2014 04:37

Vart har E20/motorvägen tagit vägen?

Gunilla Druve Jansson
Gäst
Gunilla Druve Jansson
27 November, 2014 07:04

Regionfullmäktige har redan beslutat om medfinansiering för att E20 ska bli 2+2-väg. Nu gäller det alla andra gör hemläxan också så att vi får en trafiksäker väg mellan Sveriges två största städer.

OveNordstrom
Gäst
OveNordstrom
28 November, 2014 09:56

Håll dig till sanningen! Det blir inte ens 2+2 väg överallt som det först sades. Dessutom blev kostnaden betydligt högre än vad som från början sades. Från 26 till 41 miljoner i Götenes fall och alltså trots detta lägre vägstandard.
Det hade varit betydligt bättre att staten hade gjort sin hemläxa, istället för att skyffla över sitt eget ansvar på kommuner och landsting.

OveNordstrom
Gäst
OveNordstrom
28 November, 2014 01:15

Tråkigt att man börjar mandatperioden med att presentera rena lögner! Man skjuter till 750 miljoner men återinför samtidigt det borttagna “effektiviseringskravet” på verksamheterna. Så de 750 miljonerna är långt ifrån 750 miljoner i satsningar som man påstår. Bådar inte gott inför fortsättningen om det första man gör, är att vilseleda väljarna på detta sätt!