Gå direkt till Nyheten (Folkes Hus: Skattkammarön livesänds från London)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 15 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Folkes Hus: Skattkammarön livesänds från London

Publicerad Tuesday, 20 January 2015, 12:22 av Redaktionen

skattkammaron_lopFolkets Hus och Parker livesänder Robert Louis Stevensons pirathistoria från National Theatre i London. Den visas bl a på Folkets Hus i LidköpingMord, mynt och myteri ingår i Bryony Laverys spännande nytolkning av Skattkammarön.

Bryony Lavery är en mångsidig, överraskande författare och regelbunden medarbetare hos den experimentella fysiska teatergruppen Frantic Assembly. Denna uppsättning av Skattkammarön – med feministiska förtecken, massor av fäktning och mycket humor – liknar med all säkerhet inte något som tidigare har visats på bio.

liveteater-skattkammaron_15

Det handlar om en mörk, stormig natt. Stjärnorna lyser på himlen. Värdshusägarens barnbarn Jim öppnar dörren för en skrämmande främling. Vid den gamle sjömannens fötter ligger en stor sjömanskista full av hemligheter. Jim bjuder in honom – och en farlig resa tar sin början. “Inte en enda av oss får andas ett ord om vad vi har hittat…”

Text: Föreställningen visas med engelsk text
– Folkets Hus torsdag 20.00