Gå direkt till Nyheten (KulturBruket öppnar Tisdagsbruket i Sockerbruket)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 15 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

KulturBruket öppnar Tisdagsbruket i Sockerbruket

Publicerad Monday, 26 January 2015, 11:52 av Redaktionen

album_sockerbrukEfter ett ökande intresse för KulturBruket utökas erbjudandet till alla Lidköpingsbor med regelbundet kvällsöppet på tisdagar, skriver KulturBruket i ett pressmeddelande.

KulturBruket vänder sig till alla åldrar. KulturBruket bildades för ett år sedan och finns sedan maj i sina nuvarande lokaler i Sockerbruket. Här kan den besökande ta del av skaparverkstäder, workshops kring film, foto, radio och få projektstöd av olika slag. Här finns också möjlighet för Lidköpingsbor med en bra idé att vända sig för att arrangera något som man är intresserad av.

För att öka tillgängligheten för alla målgrupper öppnar KulturBruket nu dörrarna regelbundet på tisdagskvällar under första halvan av 2015.

– Vi har märkt av ett ökande antal besökare och vill genom en satsning på utökade öppettider och ett breddat utbud under tisdagskvällar erbjuda ännu fler möjligheten att ta del av mötesplatsen KulturBruket, säger Pernilla Schedin, chef på KulturBruket vid Lidköpings kommun.

Tisdagsprogrammet är varierat med bland annat konserter, pysselverkstäder och föreläsningar och samtal om olika teman.

Första tisdagen – den 27 januari – är det muralmåleri med konstnären Dano på programmet.

Muralmåleri är ett sätt att måla i större format på väggar och har en lång historia. Dano är en konstnär från Falköping som arbetar med olja, blyerts, gatukonst och muralmåleri. Han har bland annat medverkat i ett muralmåleriprojekt i Västra Götaland och Mexico. Just nu är han aktuell med ett muralmåleriprojekt på Dalängsskolan.

På KulturBruket kommer Dano att samtala om konst i olika tekniker.

Tisdag 27 januari kl. 18 -19.30.