Gå direkt till Nyheten (Monica Z hyllas i Lavad)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 15 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Monica Z hyllas i Lavad

Publicerad Tuesday, 27 January 2015, 09:43 av - Inskickat material

aasa-bergh-150227Djävla Mansfôlk kallar musikalartisten Åsa Bergh sin hyllning till Monica Z – Fria associationer med avstamp i Värmlands mylla och utvandrarseriens Ulrika i Västergöhl. På söndag kommer hyllningen till bygdegården i Lavad.Monica Zetterlund blev ju hela Sveriges Ulrika i och med Troells film 1971. 1995 hade Björn och Bennys ”Kristina från Duvemåla” premiär och Åsa Bergh kom att leva med Mobergs Ulrika under fem år – i Malmö, Göteborg, Stockholm och konserter i både Minnesota och Duvemåla Hage.

”Djävla Mansfôlk” är ett nära möte med publiken. En hyllning till Monica och till de fantastiska svenska textförfattare hon omgav sig med och inspirerade!  Tillsammans med musikern Bo Sandberg bjuds på visor av Hasse & Tage, Povel Ramel, Olle Adolphson, Beppe Wolgers, Björn Ulvaeus och några till.

– Jag hade velat träffa Monica Zetterlund, deklarerar Åsa i föreställningen.
– Men jag hann inte… Min hyllning till Monica är för mig en påminnelse om att leva medan man har nyfikenhet, mod, hälsa, lust och själva livet i behåll”.

– Lavad Bygdegård söndag 1 feb kl 18.
Foto: Tina Schuster

www.lidkopingsnytt.nu Lidköpingsnytt, Nyheterna Lidköping