Gå direkt till Nyheten (Valborgsmässofirande
Många bjuder in till sång och brasa)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 15 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Valborgsmässofirande
Många bjuder in till sång och brasa

Publicerad Thursday, 30 April 2015, 07:00 av Björn Smitterberg

Här presenterar Lidköpingsnytt firande av Valborgsmässoaftonen. Har du och kanske några med dig planer på valborgsmässofirande? Skicka några rader med plats, program och tidpunkt så kommer det med i Lidköpingsnytt. Fram till Valborgsmässoaftonens förmiddag uppdateras sidan. Det är kostnadsfritt.Skicka till redaktionen@lidkopingsnytt.nu. Det är kostnadsfritt.

– – – –

Traditionsenligt Valborgsmässofirande i Lundsbrunn
På Valborgsmässoafton den 30 april sker ett traditionsenligt firande vid Lundsbrunns bygdegård. Det blir vårtal, valborgsmässoeld och körsång av kören Octo Puellae. På plats finns även fika och korvgrillning. Octo Puellae är en flickoctett på Katedralskolan i Skara som under flera års tid medverkat vid firandet i Lundsbrunn med sin underbara sångkvalitet. Valborgsmässofirandet sker med start kl 19. Vårelden, vårtal och körsång sker med start kl.20:00.

– – – –

Manskören Harmoni
Manskören Harmoni framträder traditionellt i samband med Valborg och 1:a maj. På Valborgsmässoafton ges konsert i Stadsträdgården klockan 18. Vårtal av kommundirektör Jan Fransson. 1 maj inleds på Folkets Hus trappa klockan 9. Därefter genomför kören en rundresa till äldreboendena Solhaga, Östhaga och Majgården för att sjunga.

– – – –

Norra Härene bygdegård
19. Valborgsmässofirande med kören Gloria. Underhållning av “Vi ä la kören”. Kaffe m m Arr: N Härene Hembygdsförening

– – – –

Skärtebergs kulle
19,30 brasa, sång, tal och fyrverkeri. Gillstadkören medverkar.

– – – –

Gillstad – mitt emot gamla skolan
21: Valborgsmässofirande med fyrverkeri m m.

– – – –

Arentorp Badsjön
21,30: Brasa, sång, tal och fyrverkeri. Michael Albanson talar.

– – – –

Stora Levene Badsjön
18: Brasa, korvgrillning och fika. Arr: Levenebygdens intresseförening

– – – –

Trökörna Frambo
19,30: Valborgsfirande med körsång av Tengene/Grästorp och Trökörna kyrkokör. Vårtal av Eva Lundell. Efteråt kaffe med underhållning i bygdegården. Entré vuxna 100:-, under 12 fritt. Arr: Bygdegårdsstyrelsen.

– – – –

Sparlösa/Slädene Bygdegård
19: Körsång, brasa och vårtal. Medtag kaffekorg.

– – – –

Vara Badhusparken
19: Vara Manskör hälsar våren. Vårtalare Gabrtiela Bosnjakovic

– – – –

Särestadgården
19: Körsång, kaffe m m

– – – –

Skogshyddan Lidköping
19: Valborgsmässofirande. Pea Karlsson leder kvällen. Vårtal av Samuel Östersjö, Musikkåren, Zätas band, vårsånger, vårbrasa o servering (öppnar 16.).

– – – –

Stenkullen i Tun
19,15: Välkomna till Stenkullen i Tun på traditionsenligt Valborgsmässofirande. Majbrasan tänds kl. 19.15. Silviikören under ledning av Per Bjelkeflo sjunger in våren och Kicki Persson Tun, håller vårtalet. Klasserna 4 – 6 Tuns skola, står för försäljninga av fika och korv/bröd. Arr: Tuns Vägförening

– – – –

Skalunda hög
20,30:Valborgsmässofirande. Kören InChorus + barnkör sjunger vårsånger, Sophia Sahrin Granevik är vårtalare. 21: kvällsandakt med medverkan av In Chorus i Skalunda Kyrka.

– – – –

Majåkerskyrkan
20: Majåkerskören bjuder in till Valborgsmässofirande på gräsplanen bakom Majåkerskyrkan. Under ledning av Jenny Lindahl Karlsson, kommer det att framföras en blandning av traditionella och nyare vårsånger. Det blir också vårtal av Anita Klasson. Firandet startar 20.00.

– – – –

Bäckliden
18: Körsång med Sigfridskyrkans kör, Sävarekören och VågaSjungakören.

– – – –

Hasslösa bygdegård
19: Körsång med Sigfridskyrkans kör, Sävarekören och VågaSjungakören, brasa och vårtal av Rolf Olausson. Kaffe.

– – – –

Filsbäcks camping
19,45: Stadsmusikkåren spelar, 20,30 brasan tänds. Vårtal av Anita Ingvarsdotter. Vårsånger med Sigfridskyrkans kör, Sävarekören och Vågasjungakören.

– – – –

Saleby bygdegård
20: Vårsånger och vårtal av Bertil Jonsson. Underhållning av Lennart Friman, kaffeservering. Arr: Hembygdsföreningen, Salebykören och bygdegårdsföreningen.

– – – –

Kronocampingen/Sjökanten
19: Traditionellt Valborgsmässofirande. Sång av Belcanto som sjunger in våren. Erika Sjöström är årets vårtalare. Restaurang Sjökanten öppen för bokning av bord.

– – – –

Källby Hallar
20: Källby sångkör medverkar och det blir tal till våren samt brasa.

– – – –

Mellby Kornberget
20,30:  Valborgsmässofirande. Rådakören sjunger in våren, vårtal, elden i tunnan tänds och allt avslutas med fyrverkeri. Arr: Kållands-Råda hembygdsförening

– – – –

Otterstad, vid kyrkan
20: Vårfirande. Sång. Tal av Leif Larsson vid brasan. Musikandakt i kyrkan följer.

– – – –